Gunoaiele “troneaza” in municipiu


gunoi (2)* Deputatul PSD Braila, Mihai Tudose, a scos in evidenta faptul ca aspectul ecologic al urbei noastre constituie un mare dezavantaj, avand in vedere ca facem parte din Uniunea Europeana, iar la nivel de tara si judet nu ne aliniem unor orase precum cele din statele membre UE * Demnitarul a facut referire la gunoaiele prezente la orice pas care produc o imagine dezolanta, avand in vedere ca orasul este vizitate de oameni importanti, inclusiv din afara granitelor, veniti la Braila cu diferite scopuri *

Astazi in conferinta de presa de la PSD, deputatul brailean Mihai Tudose a evidentiat ca imaginea orasului nostru este una la parametri negativi, cand vine vorba de ecologizare. Cu alte cuvinte, demnitarul a subliniat ca in urma unui tur al urbei pe care l-a efectuat in aceasta dimineata, a ajuns la concluzia ca sunt destule zone unde gunoiul “troneaza”. Acest lucru nu face nimic mai mult decat sa pericliteze imaginea municipiului, pe care si-o fac unele persoane straine si nu numai care vin la Braila, cu diferite scopuri.

Deputatul PSD Braila, Mihai Tudose, a declarat:

Daca te pui in postura unei persoane care coboara pe cheiul Dunarii, in port, vei constata ca sunt cele mai frumoase privelisti. Referitor la ceea ce putem invata din ce se intampla in restul Europei, spre exemplu in Ungaria gazonul din fata locuintelor este tuns perfect. Lucrurile functioneaza perfect: pana pe data de 25 ale lunii proprietarul este obligat sa aiba gazonul tuns. In caz contrar, pe data de 26 acest lucru il face Primaria si apoi trimite factura ce trebuie platita de respectivul cetatean care nu s-a invrednicit sa-si tunda gazonul. Revenind la tara noastra si la Braila, este adevarat ca imagini dezastruoase erau pe toata intinderea cheiului Dunarii, care nu este al Primariei si nici a Consiliului Judetean, ci apartine celor de la Administratia Porturilor Dunarii Maritime. Dupa ce am trecut de cheu si am ajuns langa fostul PAL, care la fel nu este nici al Primariei si nici a Consiliului Judetean, ci in litigiu intre Finante si Vama, pe de o parte, si fostul proprietar, pe de alta parte. Si pe strada Imparatul Traian, unde a existat Piata Rusilor, este acum la un privat. Imaginea nu este cea mai buna. Cum se ajunge in Centru, lucrurile seamana a civilizatie. Este nedrept ca noi, cetatinii si administratiile sa sufere din aceasta cauza. Atunci, o sa incercam, impreuna cu restul colegilor sa realizam un proiect de lege privind statutul proprietatilor abandonate, sa fie supuse confiscarii sau sa fie aplicate sanctioni din partea administratiei locale. Un alt exemplu este cladirea fostului consulat Italian. Ei si-au dorit imobilul, il au, dar este in paragina. S-au multumit sa puna un afis imens pe care este scris “Pericol de prabusire”. In cazul in care valoarea amenzilor ajunge la valoarea imobilului sa se treaca la tranferul dreptului de proprietate. Chiar si la stadionul de atletism nu se poate intervene ca este al Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului. Daca administratia baga 1 leu acolo, vine Curtea de Conturi si i-l imputa. Nu inteleg de ce Ministerul Educatiei nu face transferul, avand in vedere ca s-au facut demersuri in acest caz. Am reluat problema cu ministrul Gabriela Szabo, vom discuta cu reprezentantii administratiei sa vedem ce facem si cu cheiul Dunarii ca atunci cand vine apa mare este al municipalitatii, iar cand e vorba de incasarea de taxe si impozite este al altcuiva.  

Advertisements

Posted on 20/06/2014, in Actualitate, Administratie, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: