Tudose si Rotaru nu ravnesc la fotoliul de presedinte CJ si PSD Braila


rotaru tudose stancu* Atat deputatul Mihai Tudose, cat si senatorul Ion Rotaru, reprezentand social – democratii pe plan local in Plenul Camerei Deputatilor si a Senatului, nu au de gand sa ocupe functia de presedinte al Consiliului Judetean Braila, dar nici pe cea de lider a formatiunii politice aflata la guvernare * Afirmatiile celor doi au fost facute in contextul in care presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, va trebui sa renunte la functia actuala ca urmare a faptului ca ANI a intentat proces pe motiv de incompatibilitate la adresa lui Stancu *

Apele din interiorul PSD Braila sunt calme. Cel putin asa sustin deputatul Mihai Tudose si senatorul Ion Rotaru. Avand in vedere ca presedintele PSD si al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, se afla in process cu Autoritatea Nationala de Integritate (ANI) pe motiv de incompatibilitate, in lipsa sefului judetului (n.r. care nu a fost prezent la obisnuita conferinta de presa pe care o organizeaza in fiecare zi de vineri), cei doi social – democrati au fost intrebati daca au de gand sa-l detroneze pe Stancu, ocupand functia de presedinte CJ si cea de lider al PSD Braila.

Mihai Tudose a declarat:

Eu am declarat de mai multe ori si am s-o fac si acum. Nu ma intereseaza sa fiu nici presedinte al Consiliului Judetean, nici posibil presedinte de partid. In partid nu este o stare de agitatie, ci una normala, dar nu poti fi indiferent cand exista posibilitatea sa intri in alegeri. Aici ma refer la functia pentru CJ. Referitor la partid, totul tine de dorinta colegilor. In primul rand avem un statut care prevede ca intai se asigura intermatul, apoi intr-un anumit interval de timp au loc alegerile. Nici daca ar fi sarcina de partid de la centru va spun ca nu ma intereseaza.

De asemenea, si senatorul Ion Rotaru a tinut sa-si expuna punctul de vedere, subliniind ca aceste discutii sunt premature, mai ales ca nu exista nicio hotarare definitiva si irevocabila din partea instantei judecatoresti referitoare la faptul ca se adevereste sau nu incompatibilitatea lui Gheorghe Bunea Stancu.

Ion Rotaru a spus:

Eu cred ca problema trebuie pusa altfel. Daca in viata unei organizatii judetene apar asemenea situatii, avem reglementari clare cum se procedeaza. A exprima a priori o anumita pozitie cred ca este prematur. Nu sunt interesat, va spun clar. Cu toate aceste discutii care se pot face inainte de a avea un verdict sau o hotarare a justitiei pe care nu-l putem comenta astazi pentru ca nu stim care va fi decizia si daca va fi favorabila sau nefavorabila lui Gheorghe Bunea Stancu, eu nu sunt interesat sa candidez nici la presedintia Consiliului Judetean, nici la cea a Organizatiei Judetene a PSD. Nu am facut si nu sunt adeptul jocurilor de culise sau a unor actiuni de acest fel, care sa genereze o anumita stare de spirit in cadrul organizatiei. Eu militez pentru unitatea organizatiei, pentru spiritul de echipa, iar atunci cand apare o situatie ea trebuie sa fie bine gestionata. A discuta acum despre acest lucru consider ca este prematur.

In cazul in care se va decide ca presedintele CJ Braila se afla in incompatibilitate, potrivit celor doi demnitari partidul social – democratilor nu va iesi sifonat din toata aceasta tevatura.

Advertisements

Posted on 20/06/2014, in Actualitate, Administratie, Eveniment, Politica, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: