Conferinta Afaceri.ro, o reusita pentru afaceristi


conf afaceri.ro (2)* Conferinta Afaceri.ro, care s-a desfasurat vineri, 20  iunie, s-a dovedit a fi o intalnire la care mediul de afaceri brailean a primit idei, solutii si provocari din partea unor lectori cu experienta in diverse domenii de actualitate * Evenimentul si-a propus sa furnizeze informatii practice despre antreprenoriat, surse de finantare si noi tehnologii * Seria de conferinte Afaceri.ro isi propune sa dezvolte o platforma nationala, dar cu prezenta locala care sa ofere participantilor acces la informatii, dezbateri si servicii din domeniul afacerilor *

Vineri, la conferinta Afaceri.ro Braila, directorul general al Regiei Autonome “Administratia Zonei Libere Braila”, Mircea Florin, a precizat ca intrevederea a reprezentat o reusita pentru faptul ca in acelasi loc au participat oameni din domeniul afacerilor care au avut ocazia de a se cunoaste si de a-si prezenta afacerea proprie.

Mircea Florin a precizat:

Braila este un judet preponderant agricol, cu traditie economica straveche, de cand era port, principala poarta pe care intrau marfurile pentru intreaga Romanie. Acest lucru, pe parcurs, s-a diminuat, apoi a mai crescut. Conform statisticilor, au inceput sa creasca importurile si exporturile prin portul Braila, vama Braila, acest lucru fiind important pentru noi, deoarece o parte di bani raman in acest oras. Zona Libera Braila a fost initial infiintata in 1836, ulterior, schimbandu-se regimul politico-administrativ, s-a desfiintat. In 1994, printr-o hotarare de Guvern, s-a reinfiintat Zona Libera Braila ca structura de sprijin pentru afaceri, prin care s-a dorit ajutarea investitorilor. Activitatile desfasurate la acea vreme erau de concesionare terenuri, pe parcurs, avand in vedere schimbarile din domeniul economic care au aparut, dar si oportunitatile, noi, cei de la Zona Libera Braila, am decis sa nu ne mai adresam numai intreprinderilor foarte mari, ci sa ne adresam si intreprinderilor mici si mijlocii (n.r. – IMM), pentru ca in Braila sunt peste 6.500, conform datelor statistice referitoare la depunerea bilantului de activitate. Astfel, ca structura de sprijin pentru afaceri, am decis sa ajutam acest segment. Usor am reusit sa facem un cadru propice pentru a ne desfasura activitatea: sala de conferinte, birouri, spatii publicitare. In ultimul an am initiat un proiect important – “Crearea unui incubator de afaceri la Braila”, prin intermediul caruia vrem sa sprijinim 20 de IMM-uri, sa le acordam facilitati conform legislatiei in vigoare, pentru a creste economic si ulterior sa aduca din ce in ce mai multi bani la bugetul local. Important este ca mediul de afaceri, pentru cei care activeaza in aceasta zona, sa se dezvolte. Noi va vom oferi consultanta necesara, alaturandu-se Camera de Comert, Agentia de Dezvoiltare Regionala Sud-Est, Centrul de Dezvoltare a IMM-urilor, Oficiul Teritorial al IMM-urilor din Regiunea Sud-Est. Seria de conferinte Afaceri.ro isi propune sa dezvolte o platforma nationala, dar cu prezenta locala care sa ofere participantilor acces la informatii, dezbateri si servicii din domeniul afacerilor. Anul trecut au fost organizate 9 conferinte, iar in acest an sunt programate peste 20 de evenimente. Incepand din acest an, Afaceri.ro se extinde si pe plan extern (Tel Aviv, Balti, Londra), tocmai in ideea de a asigura contacte directe intre comunitatile de afaceri regionale din Romania si mediile interesate din exterior. Conferintele au scopul de a deveni o platforma de acces la servicii utile companiilor (strategii de comunicare, finantari, etc.).

Printre cei prezenti s-au aflat importanti oameni de afaceri si specialisti din domeniu, precum: Alexandru Lazescu – analist economic, Dana Ghinet – manager partener la Acces Project Investments, Costin Sorici – managing Partner la Project Management Solutions SRL, Rodica Lupu – managing partner la Loop Operations, Radu Nechita – trainer mentor training, Costi Cozma – team leader CH2M HILL. Partenerii evenimentului au fost: Acces Project Investments, Exonia, Autonom, Gramma Wines, Euromonitor International, Finantare.ro, PlanDeAfacere.ro, Managementul-proiectelor.ro, Economiaonline.ro, Asigurari.ro, Intreprinzatori.ro, Meteo.ro.

Advertisements

Posted on 22/06/2014, in Actualitate, Administratie, Economie, Eveniment, Finante, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: