Ruperea USL-ului – din vina lui Crin Antonescu


psd* In cadrul unei conferintei de presa, atat senatorul Ion Rotaru, cat si deputatul Mihai Tudose au vorbit despre ruperea USL, cat si despre continuarea colaborarii pe plan local cu liberalii *

Senatorul PSD Braila, Ion Rotaru, a precizat ca din punctul sau de vedere, ruperea USL-ului este o greseala din prisma faptului ca oamenii au votat USL, fara sa faca deosebire daca este PSD, PC, UNPR sau PNL.

Ion Rotarua zis:

A doua observatie este ca ar trebui ca dupa ce se incheie Campania electorala sa facem administratie pe plan local. Pentru ca asta asteapta oamenii dupa ce se exprima o anumita intentie de vot si rezultatul se vede, se constituie niste majoritati. Oamenii asteapta sa se puna in practica la nivel national un plan de guvernare, iar in plan local ceea ce-si doresc oamenii de la persoanele pe care le-au ales. Din pacate, iata ca acest lucru nu a mai fost posibil prin ruperea USL-ului. Trebuie  acceptat ca este nevoie sa fie majoritati la nivelul consiliilor locale municipale si judetene pentru a functiona, in caz contrar se va face doar politica. In ceea ce priveste alinata cu PNL-ul, eu consider ca decizia pe care noi am luat-o sambata (n.r. – 14 iunie 2014) a fost aceea de a incerca sa-i mentinem in aceasta zona pentru ca oamenii au votat sub aceasta forma a USL-ului. Daca ei fac pe de o parte politica PNL-ului in plan national si critica tot ce inseamna PSD si alianta, iar pe plan local vor sa fie la guvernare, eu nu prea inteleg cum poate Catalin Boboc sa fie in opozitie la centru si sa critice, iar pe plan local sa fie la putere si sa fie de acord cu noi. Este o chestiune destul de delicata pe care mi-e greu s-o inteleg. Dar o putem accepta avand in vedere situatia care s-a creat. Din cealalta perspectiva, este o indicatie de la centru sa facem majoritati acolo unde nu mai este posibil cu alte fiormatiuni politice, in functie de situatiile care sunt la fiecare localitate in parte.

Tudose a declarat vineri, in cadrul conferintei de presa:

Ruperea USL nu s-a petrecut sau nu a fost generata de neintelegerile de la nivel local care acumulandu-se, au creat un val de antipatie al PNL-ului fata de PSD, o multime de frustari, care sa duca in final la ruperea USL-ului. USL-ul s-a rupt la nivel central din cauza faptului ca a deraiat Antonescu (n.r. – Crin Antonescu). Intr-o dimineata s-a trezit si s-a imbracat mai repede un pic, si-a pus chilotii peste pantaloni, a zis ca este Superman si a plecat zburand de pe bloc. Lucru care n-a fost in concordanta cu vointa politica si cu realismul unora dintre filiale, dovada ca acum, cand s-au mai trezit foarte multe dintre filiale, vedeti ca e scandal, incepand cu Prahova si terminand cu cele din Ardeal, care nu sunt foarte fericite cu ruperea USL, cu alianta PNL-ului cu PDL-ul, cu schimbarea doctrinei politice, cu trecerea la PPE si asa mai departe.

Referitor la ceea ce se intampla in judetul nostru, Mihai Tudose si-a aratat nemultumirea de faptul ca unii dintre liderii PNL Braila (n.r. – facand referire la presedintele PNL, Catalin Boboc) fac comentarii mult prea dure la adresa PSD-ului, cand ajung la Bucuresti, insa pe plan local relatia dintre PNL si PSD merge bine.

Deputatul Tudose a spus:

La Braila exista si acel USL votat la locale, fiindca noi vorbim aici de acele liste comune de consilieri care au fost votate pentru Consiliul Judetean, Consiliul Local Municipal si cele orasenesti si comunale, iar acolo, lucrurile functioneaza si atat timp cat ele functioneaza, e greu de presupus ca cineva va crea niste dezechilibre si niste disfunctionalitati in aceste consilii, de dragul unor certuri sau idei marete de la Bucuresti. Daca, totusi, colegii nostri liberali de la Braila nu mai vor sa faca parte din asa ceva, dureaza cinci minute, probabil nici 5 minute: o coala alba de hartie, se retrage fiecare din posturile pe care le au si au plecat de la guvernare. Ca domnul Boboc, si alti liberali de frunte injura guvernarea in general, dar inteleg ca sunt de acord cu realizarile locale la nivel de judet, municipiu sau alte localitati. 

Advertisements

Posted on 22/06/2014, in Actualitate, Administratie, Eveniment, Politica, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: