Aproape 1.000 de fermieri si-au deschis conturi on-line pentru a primi fonduri prin PNDR


agricultura* La o luna de cand a fost lansat programul, numarul fermierilor care si-au deschis conturi pentru a depune on-line documentatia necesara este de 971 *

In urma cu o luna, la data de 20 mai, era deschisa oficial sesiunea de de cereri de proiecte finantate prin Masura 121 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala. De aceasta data, noutatea fata de programele anterioare era aceea ca cererile puteau fi depuse si on-line, existand la acea vreme o serie de temeri ca unii dintre solicitanti nu se vor putea descurca cu aceasta noua modalitate.

Insa iata ca fermierii nu au avut niciun fel de problema, la acest moment fiind create 971 de conturi on-line prin intermediul carora solicitantii urmeaza sa-si depuna documentatia necesara.

Aplicatia on-line a APDRP este utilizata in aceasta perioada de catre 223 de potentiali beneficiari, care se afla in diferite etape de completare a procesului de depunere on-line a cererii de finantare.

De asemenea, pana in acest moment, au fost solicitate 2,70 milioane de euro prin 5 cereri de finantare depuse on-line, care au fost declarate conforme si au parcurs toate etapele, fiind preluate automat in Sistemul de gestiune a documentelor al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, pentru demararea etapelor procedurale de evaluare si selectie.

Pe langa cererile depuse on-line, fermierii vor putea depune si la sediile Oficiilor Judetene ale agentiei, in speta si la cel de la Braila, proiecte care solicita fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor de familie prin Masura 121 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala. Sesiunea curenta de cereri de proiecte se va incheia la data de 18 iulie 2014, fondurile disponibile pentru aceasta sesiune fiind de 150 milioane de euro.

Advertisements

Posted on 23/06/2014, in Actualitate, Administratie, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: