CEC Bank a lansat microcreditele pentru agricultura


agricultura1 (1)* Suma totala pusa la dispozitia fermierilor este de 16,6 milioane de lei, cu posibilitatea de suplimentare, in cazul in care fondurile se vor epuiza *

Printr-un comunicat de presa emis, CEC Bank anunta ca lanseaza microcreditele pentru agricultura, conform conventiei incheiate cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru derularea sumelor puse la dispozitie din Fondul pentru microcreditare in agricultura, constituit la dispozitia ministerului.

Acestea sunt destinate sustinerii fermelor de familie si facilitarii accesului la finantare al fermierilor, CEC Bank beneficiind in acest sens de un fond in valoare de aproximativ 16,6 milioane lei, cu posibilitatea suplimentarii dupa utilizarea integrala a acestei sume.

Clientii care vor indeplini conditiile de eligibilitate vor putea contracta de la CEC Bank credite pentru investitii in domeniul agricol, in valoare de maximum 15.000 euro, in echivalentul in lei, pe o perioada de creditare de maximum 120 de luni, credite pentru asigurarea contributiei proprii aferente proiectelor de investitii selectate prin PNDR, in valoare de pana la 75.000 euro, in echivalentul in lei, pe o perioada de maximum 120 de luni, si credite pentru sustinerea realizarii productiei agricole, in valoare maxima de 25.000 euro, de asemenea, tot in echivalentul in lei, pe o perioada de creditare de maximum 24 de luni.

Dobanda este de 6,1 %, iar comisionul de acordare a creditelor este zero. Costurile includ comisionul de analiza de 0,4 %, comisionul de gestiune de 0,04 %, aplicabil lunar la soldul curent al creditului si comisionul de evaluare a garantiilor. Facilitatile beneficiaza de garantie emisa de Fondul de Garantare a Creditului Rural de maximum 80 % din valoarea creditului, plus alte garantii din mixul acceptat de CEC Bank. Nu se solicita contributie proprie si exista posibilitatea obtinerii unei perioade de gratie. Cel mai important avantaj al acestor finantari acordate prin conventia de lucru incheiata intre CEC Bank si MADR il constituie costurile competitive, care permit clientilor eligibili un acces facil la finantare.

Advertisements

Posted on 23/06/2014, in Actualitate, Administratie, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: