Recolta cerealelor – impiedicata de ploi


agricultura5* Ploile frecvente din ultimele zile amana recoltarea cerealelor * Fermierii din sudul tarii spun ca recolta ar putea fi afectata mai degraba din punct de vedere calitativ, decat cantitativ *

Potrivit lui Stefan Poenaru, administrator Agrofam Holding din judetul Ialomita, deocamdata nu se poate intra la recoltat din cauza umiditatii.

Stefan Poenaru  a spus:

Nu ploua foarte mult, dar aversele sunt dese si nu vom putea intra in camp la timp daca acestea continua.Graul nu a fost inca afectat de ploi. Nu acelasi lucru pot sa il spun si despre orz sau rapita, unde deja am inceput sa inregistram pierderi din cauza fenomenelor meteorologice din ultima vreme.

De asemenea, vicepresedintele Ligii Asociatiiilor Producatorilor Agricoli (LAPAR), Marcel Cucu, sustine ca in zona Braila, culturile de paioase sunt in stare buna, dar sunt expuse riscului din cauza ploilor.

Vicepresedintele Ligii Asociatiiilor Producatorilor Agricoli (LAPAR), Marcel Cucu, a declarat:

Cantitatea recoltei va fi afectata in cazul in care culturile vor fi culcate la pamant si nu le vom putea strange din camp, iar calitatea va fi afectata de tot felul de daunatori care apar odata cu excesul de apa.

Advertisements

Posted on 23/06/2014, in Actualitate, Administratie, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: