Codul fiscal 2014 a fost actualizat


Directia Finantelor Publice Braila

Directia Finantelor Publice Braila

* Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat pe pagina sa de internet cea mai recenta varianta a Codului fiscal * Noul document cuprinde modificarile introduse prin OUG nr. 46/2014 *

Codul fiscal publicat de ANAF contine cele mai recente modificari prevazute in OUG nr. 46/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 355, din 27 iunie 2014 si care a intrat in vigoare la aceeasi data. Actul normativ cuprinde prevederi legate de acordarea anumitor facilitati celor care au credite la banci si care le vor restructura.

Astfel, persoanele fizice care obtin venituri brute din salarii mai mici de 2.200 lei/luna vor primi din 2016 o deducere lunara de pana la 900 lei, pentru restructurarea creditelor pe o perioada de maximum 2 ani. Dar pentru a beneficia de acest lucru, contribuabilii vor trebui sa indeplineasca o serie de cerinte si de asemenea, va fi introdus un mecanism de restructurare a imprumuturilor. Deducerea urmeaza sa se acorde lunar, incepand cu veniturile din salarii aferente lunii ianuarie 2016 si va reprezenta rata din perioada de prelungire a duratei initiale a creditului, dar nu mai mult de 900 lei/luna.

De un astfel de avantaj vor avea parte nu numai contribuabilii care obtin venituri din salarii, ci si cei care au venituri din pensii, potrivit OUG nr. 46/2014. Mai exact, este vorba despre trei categorii de contribuabili: care obtin venituri din salarii si din pensii; care obtin venituri din pensii; care obtin venituri din pensii si din salarii.

CODUL DE PROCEDURA FISCALA detaliat

Tabel-comparativ

Advertisements

Posted on 08/07/2014, in Actualitate, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: