Examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari 2014: Inscrierile se fac pana pe 3 septembrie


Examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari 2014* Examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari va avea loc intre 4 iulie si 6 noiembrie 2014, dupa cum este mentionat intr-un anunt publicat vineri pe site-ul Institutului National al Magistraturii * Cei care vor sa se inscrie la examen trebuie sa depuna pana pe 3 septembrie mai multe documente la Consiliului Superior al Magistraturii *

Potrivit informatiilor publicate vineri pe pagina de internet a Institutului National al Magistraturii (INM), in perioada 4 iulie – 6 noiembrie 2014 se va desfasura la Bucuresti examenul de capacitate al judecatorilor stagiari si procurorilor stagiari. Organizarea acestui examen a fost aprobata prin Hotararea CSM nr. 723/2014.

La concurs vor putea participa judecatorii stagiari si procurorii stagiari, precum si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din aparatul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ministerului Public, INM si Ministerului Justitiei. De asemenea, se vor putea inscrie la examen judecatorii stagiari si procurorii stagiari, respectiv personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor al caror stagiu se va implini pana in ultima zi a examenului de capacitate. Inscrierile la examen se fac pana pe 3 septembrie inclusiv, asa incat candidatii trebuie sa depuna o cerere tipizata de inscriere la CSM, la care vor anexa urmatoarele documente: diploma de absolvire a Institutului National al Magistraturii, in copie; referatele de evaluare si avizul consultativ al presedintelui Curtii de Apel sau, dupa, caz, al procurorului general al Parchetului de pe langa acestea; fisa de stagiu, in original.

In cazul personalului de specialite juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, trebuie anexat referatul de evaluare intocmit de conducatorul compartimentului in care stagiarul isi desfasoara activitatea, avizat de conducerea institutiei in cauza.

Examenul de capacitate contine atat probe scrise, cat si orale. Astfel, probele scrise constau in lucrari cu subiecte distincte pentru judecatori si procurori, inclusiv solutionarea unor spete si redactarea de lucrari cu caracter practic, in functie de specificul activitatii candidatilor si se sustin la drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.

Potrivit INM, probele scrise se vor desfasura dupa urmatorul program: 4 octombrie 2014 – drept civil si drept procesual civil; 5 octombrie 2014 – drept penal si drept procesual penal.

In ceea ce priveste probele orale, acestea vor avea loc intre 25 octombrie si 5 noiembrie 2014, la fundamentele constitutionale ale statului de drept, institutiile de baza (din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal si dreptul procesual penal), organizarea judiciara si Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor va opta, prin cererea de inscriere la examen, pentru sustinerea probelor scrise si orale, fie impreuna cu judecatorii, fie impreuna cu procurorii, lucrarile cu caracter practic urmand sa fie particularizate in functie de institutiile de la care provin.

Pe durata desfasurarii examenului este permisa consultarea legislatiei relevante aprobate de CSM, insa nu se accepta editii comentate sau adnotate si nici exemplare cu mentiuni proprii pe margine.

Anunt privind examenul de capacitate

Calendarul examenului

Cererea tipizata de inscriere

Hot Plen CSM nr 581 din 2006 priv aprobarea Regulamentului priv organizarea si desf exam de capacitate modificata

Tematica si bibliografia pentru examen

Advertisements

Posted on 08/07/2014, in Actualitate, Eveniment, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: