Pentru rezultatele exceptionale: Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni


Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni* Ieri, in sedinta de indata a Consiliului Local Municipal, cei 19 consilieri prezenti, restul de 8 lipsind motivat, au aprobat acordarea de diplome de excelenta unitatilor de invatamant preuniversitar de stat de pe raza municipiului nostru, care au obtinut un procent de promovabilitate peste media inregistrata la nivel national la examenul de Bacalaureat si Evaluarea Nationala din aceasta vara, precum si celor 15 elevi care au obtinut media 10 atat la Bacalaureat, cat si la Evaluarea Nationala * Uitate nu au fost nici cadrele didactice cu care elevii au studiat in anul scolar 2013 – 2014 si la care au obtinut nota 10 * Tot ieri, si consilierii judeteni au votat acordarea de stimulente banesti elevilor si profesorilor merituosi *

Urmare a faptului ca Braila s-a clasat pe locul intai pe tara obtinand o promovabilitate de peste 70% la examenele de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat, consilierii municipali si cei judeteni au aprobat acordarea de stimulente banesti pentru cei 15 elevi si 22 de profesori pregatitori, in valoare de 3.000 lei, respectiv 1.160 lei impozabili.

La examenul de bacalaureat din 2014, sesiunea din iunie – iulie, s-a inregistrat o rata a promovabilitatii de 77,82% la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din judetul Braila, fata de 59,25% la nivel national. La Evaluarea Nationala, procentul de promovabilitate a fost de 87,14%. In municipiul Braila, 10 unitati de invatamant au obtinut un procent de promovabilitate mai ridicat decat cel national. La Evaluarea Nationala, 31 de unitati de invatamant au obtinut rezultate foarte bune, peste procentul national de promovabilitate de 70,80%.

In cadrul conferintei de presa, primarul municipiului, Aurel Simionescu, a declarat:

Asa cum am procedat si anul trecut, vrem sa acordam premii copiilor care au obtinut media 10 la Bacalaureat si Evaluarea Nationala. Sunt 7 elevi de clasa a opta care au avut media 10 in cei 4 ani de scoala, 5 – 8, si nota 10 la examenul de la romana si matematica. Avem si 8 elevi de clasa a XII-a ccare au obtinut media 10 la Bacalaureat. Pentru acesti copii si profesorii care i-au pregatit, Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean va acorda cate 1.000 lei pentru fiecare nota de 10 obtinuta, adica vor primi 3.000 lei, iar cadrelor didactice le vom da 1.160 lei, pentru fiecare elev pregatit, iar in urma impozitarii va rezulta suma de 1.000 lei. Noi vom da acesti bani la fiecare scoala in parte, urmand a se efectua procedura de primire a banilor de catre elevi si profesori.Pe data de 18 iulie, intr-un cadru festiv, si in colaborare cu Cconsiliul Judetean, se vor acorda aceste premii, la ora 10.30, la Casa Tineretului.

Potrivit edilului-sef Simionescu, la eveniment va fi prezent si actualul ministru al Educatiei, Remus Pricopie, precum si fostul ministru Ecaterina Andronescu, dupa cum a precizat presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Referitor la calitatea invatamantului din zilele noastre, precum si rezultatele obtinute in aceasta prima sesiune la Bacalaureat si Evaluarea Nationala, primarul a mentionat ca in fiecare an au fost obtinute rezultate bune si ca totul depinde de efortul depus pe parcursul anilor de studii.

Aurel Simionescu a declarat:

Rezultatul elevilor de clasa a opta de acum este cel al muncii lor de 4 – 5 ani in urma, Rezultatul de la liceu este cel din ultimii 4 ani, adica 9 – 12, plus cei de gimnaziu. Promotiile pe care le avem sunt rezultatul unor exigente pe care noi le-am avut mereu, in timp ce altii nu le aveau. Braila a ramas cu aproape acelasi procentaj de 68 – 70% promovabilitate la Bacalaureat, pe cand alte judete aveau niste procente mult prea mari care s-au dovedit nereale in momentul in care s-a trecut la dotarea unitatilor de invatamant cu sisteme de supraveghere video.

Edilul-sef este suparat ca exista in municipiu unele scoli in care s-au obtinut medii sub 6, facand referire la elevii de clasa a opta:

Sunt scoli in care 2 clase din 3 au luat media sub 6, la clasa a opta. Si atunci ma intreb cum vor reusi sa obtina 6 la Bacalaureat, in aceste conditii. De asemenea, mai este un aspect pe care l-am semnalat si anul trecut. Sunt copii cu medii generale mari, iar la evaluari iau 2 sau 3. Ar fi interesant ca media care ar trebui sa fie luata in considerare sa fie cea de la romana si matematica, la clasa a opta. Deci trebuie sa vedem si partile negative, sa nu le ascundem sub pres. Trebuie sa vedem cum si ce fel stau lucrurile pentru a le indrepta, obtinand rezultate si mai bune.

Ca urmare a acestor rezultate, in cadrul sedintei de indata a Consiliului Local Municipal s-a supus la vot propumerea primarului cu privire la acordarea de stimulente banesti elevilor, cadrelor didactice si unitatilor de invatamant pentru rezultatele exceptionale obtinute la Evaluarea Nationala si Bacalaureat.

Aurel Simionescu a argumentat propunerea sa:

Aceste rezultate sunt consecinta notelor foarte bune obtinute de elevi, in concordanta cu efortul depus de profesorii ce i-au pregatit. S-au evidentiat foarte multi elevi, din care 7 au obtinut media generala 10 la admiterea la liceu si 8 elevi au obtinut media 10 la Bacalaureat. In aceste conditii, propun aprobarea acordarii unei Diplome de excelenta scolilor, liceelor si colegiilor din municipiul Braila, care au obtinut procente de promovabilitate peste media nationala, pentru rezultatele obtinute la examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, dar si fiecarui elev care a obtinut media 10 la examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala din 2014, precum si profesorilor pregatitori. De asemenea, propun spre aprobare alocarea sumei de 45.300 lei din bugetul local al municipiului, pe anul 2014, pentru acordarea de granturi unitatilor de invatamant preuniversitar de stat de pe raza municipiului Braila, in vederea premierii elevilor si cadrelor didacticec cu rezultate deosebite in domeniul performantelor scolare (Evaluarea Nationala si Bacalaureat) in anul scolar 2013 – 2014.

Trecandu-se la vot, toti cei 19 consilieri municipali au fost de acord in unanimitate.

In acelasi timp cu sedinta de CLM, s-a desfasurat si cea a Cconsiliului Judetean in care de asemenea s-a aprobat acordarea de bani elevilor si cadrelor didactice pregatitoare, pentru obtinerea de rezultate foarte bune la Bacalaureat si Evaluare Nationala. Consilierul judetean PNL Braila, Vasile Cortez, a sugerat ca de anul viitor sa fie invitati toti acesti elevi merituosi si cadrele didactice, cei din acest an si cei de anul trecut, pentru a le oferi premii simbolice, pentru ca in felul acesta comunitatea locala le va demonstra ca nu i-a dat uitarii.

Mai jos puteti vedea care sunt elevii, profesorii si unitatile de invatamant care au dat tot ce se putea ca Braila sa fie pe primul loc la invatatura.

Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Advertisements

Posted on 11/07/2014, in Actualitate, Administratie, Eveniment, Invatamant, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: