Programul RABLA continua in 2015, intr-o noua forma


OLYMPUS DIGITAL CAMERA* La insistentele producatorilor auto care au solicitat inlocuirea Programului “Rabla” cu alte facilitate, iata ca autoritatile s-au vazut in situatia de a anunta ca programul va continua si in 2015, cu toate ca 2014 ar fi fost ultimul an in care se derula programul *

Desi piata se astepta ca acesta sa fie ultimul an in care se deruleaza programul „Rabla”, producatorii auto solicitand inlocuirea acestuia cu alte facilitati acordate sectorului, autoritatile au anuntat ca programul va continua si in 2015.

Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, a declarat:

Programul Rabla va exista si in 2015. Va fi un program care poate va diferi de structura actuala. Am deschis un dialog in acest sens in luna mai, cu Asociatia Romana a Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), care si-a exprimat punctul de vedere, de a fi creativi si de a veni pana in toamna cu un program care sa poata sa fie si mai bun.

Acesta a mentionat ca are unele nemultumiri in privinta acordarii eco-bonusurilor in cadrul programului „Rabla”, iar pentru editia viitoare valoarea ar putea fi majorata. Pe langa prima de casare, statul ofera un eco-bonus in valoare de 500 de lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO² mai mica de 100 g/km, respectiv achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. Pentru editia din acest an a Programului „Rabla”, lansat oficial cu doua luni mai devreme decat in 2013, sunt alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice si institutii publice.

Posted on 11/07/2014, in Actualitate, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment