Romania are trei reprezentanti in Comisia pentru agricultura din Parlamentul European


viorica dancila* Este vorba de eurodeputatii Laurentiu Rebega de la Partidul Conservator, Viorica Dancila, de la PSD, si Daniel Buda, din partea PDL *

Pentru prima data de la aderarea la UE, Romania va avea in acest mandat trei reprezentanti in Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala a Parlamentului European, fiind vorba de cel mai mare numar de eurodeputati pe care tara noastra ii va avea in cadrul acestei comisii.

Cei trei eurodeputati romani cooptati in comisia pentru agricultura sunt Laurentiu Rebega de la Partidul Conservator, Viorica Dancila, de la PSD, si Daniel Buda, din partea PDL. Mai mult decat atat, Viorica Dancila a fost aleasa in functia de vicepresedinte al comisiei.

Referitor la aceasta numire, Viorica Dancila a declarat:

Aceasta comisie are o importanta foarte mare. As putea spune ca este o comisie strategica, atat la nivel European, cat si la nivel national, si alegerea mea in functia de vicepresedinte al acestei comisii, pe langa bucuria fata de increderea acordata, este dublata in primul rand de prioritatile pe care le am pentru urmatorul mandat si de responsabilitate, care acum este mult mai mare.

Potrivit acesteia, va fi necesara implicarea membrilor comisiei in vederea unei politici agricole comune, Viorica Dancila aratand ca in acelasi timp exista si foarte multe lucruri care trebuie obtinute pentru agricultorii din Romania.

Eurodeputatul PSD a mentionat:

Printre ele as putea spune ca am vrea sa vorbim de plati egale la hectar, de o concurenta loiala, sa vorbim efectiv de un ajutor mai amplu dat mediului rural si, bineinteles, sa vedem si latura sociala a agriculturii, si anume cea de creare de locuri de munca. Este adevarat ca pentru fiecare lucru va trebui sa luptam. Suntem in comisia de agricultura mai multi deputati, sper ca problemele pe care le avem noi in Romania, si pe care le au si alte tari, pentru ca sunt si probleme comune, sa fie sustinute cu mai multa tarie, avand in vedere functia pe care o ocupam in acest moment.

Advertisements

Posted on 11/07/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: