Stancu: Suntem indragostiti de banii nostri. Tabara de sculptura a lui Capatana il contrariaza pe Stancu


sedinta cj (3)* Marian Capatana, consilier judetean independent, a solicitat sa fie introdus proiectul privind desfasurarea unui simpozion de sculptura * Desi Stancu s-a declarat iubitor de arta, a atacat dur interventia consilierului, spunand ca acest punct va fi pe ordinea de zi in momentul in care vor exista si fonduri *

Gheorghe Bunea Stancu nu se lasa cu una, cu doua. Desi sustine ca este iubitor de arta si ca sunt destule manifestari culturale care se desfasoara in Braila, se pare ca actiunile sale dovedesc contrariul. In sedinta de CJ, de la finele lunii trecute, consilierul independent Marian Capatana a solicitat ca pe ordinea de zi sa fie introdus si un proiect al carui initiator este si care face referire la realizarea unui simpozion de sculptura. La auzul acestei sugestii, Gheoghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila, a spus ca acest proiect nu va face obiectul unei discutii atat timp cat banii de la bugetul judetului pot fi folositi in alte scopuri, mai putin cele legate de muzee de figurine de ceara, sectii alte Muzeului sau alte asemenea actiuni.

Gheorghe Bunea Stancu a declarat:

O sa bagam proiectul pe ordinea de zi cand vom avea si un buget care sa aiba si sursa. Din punctul meu de vedere trebuia sa veniti cu aceasta propunere in ianuarie, nu acum. Trebuie sa intelegeti ca CJ nu este obligat sa faca toate manifestarile culturale. Mai sunt si alte institutii: Primaria, Primariile din orasele judetul si cele din commune. Se vede ca aveti ambitie cu sculptura. De altfel, se vede ca va si place, dar avem manifestari culturale suficiente, asta pentru a nu intra in prea multe discutii. Eu am spus de la ultima intalnire ca proiectul costa prea mult. Cu 4 sau 7 miliarde lei vechi se pot face multe lucruri, trebuie sa avem grija de banii nostril. Nu sunt impotriva, dar vazand ce se intampla cu Lyra, cati bani am dat si nu s-a intamplat nimic, in acest moment trebuie sa fim prudenti. Consider ca se poate realize o astfel de manifestarea cu argumente, criterii si bani. Suntem foarte indragostiti de banii nostril si-I cheltuim atunci cand credem in actiunile respective.

Marian Capatana nu s-a lasat si a subliniat ca proiectul are intocmit un referat de specialitate si in el se regasesc toate informatiile si argumentele:

Ma surprinde ca nu stiti referatul de specialitate si nu este vorba de 4 miliarde lei vechi, ci 2,5 miliarde lei vechi.

Stancu si-a cam iesit din fire si a atacat dur interventia lui Capatana, spunand:

Se pare ca s-a facut un obicei ca in CJ sa ne dam in stamba, de a demonstra cat de interesati suntem de anumite lucruri. As fi bucuros ca, in timpul cat mai stau pe acest scaun, sa faceti lucruri care-i intereseaza pe cetateni. Extremisme de acest gen, cum ar fi muzee de figurine de ceara, sectii alte Muzeului sau ce mai vreti sa promovati nu sunt lucruri pe care brailenii le cer.

In momentul in care s-a trecut la votarea propunerii consilierului independent, surprizele nu au fost mari. Majoritatea consilierilor au votat la unison, dupa cum a cerut, in mod voalat, Gheorghe Bunea Stancu. Au fost 22 de voturi impotriva, 3 abtineri si un vot pentru, cel al consilierului initiator al proiectului pentru desfasurarea simpozionului de sculptura.

Advertisements

Posted on 11/07/2014, in Actualitate, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: