Ziua Drapelului, sarbatorita cu onoruri si fast


ziua drapelului (5)* Pe data de 26 iunie, in fata Prefecturii Braila, oficialitatile s-au strans pentru a lua parte la ceremonialul prilejuit de sarbatorirea Zilei Drapelului National * Prefectul judetului, primarul Aurel Simionescu, Gheorghe Bunea Stancu, consilieri, cadre militare active, in rezerva si retragere au fost martorii unui eveniment cu profunda semnificatie si anume inaltarea drapelului national * Inainte ca stindartul sa fie suit pe catarg sefii judetului si municipiului au salutat drapelul tarii *

Luni, 26 iunie, a fost o zi speciala pentru fiecare dintre noi. A fost sarbatorita Ziua drapelului. In fiecare an, la data de 26 iunie, in toata tara au loc manifestari cu ocazia acestui eveniment. Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National in 20 mai 1998, prin Legea nr. 96.

La data de 6 iunie 1948, Guvernul provizoriu al tarii emitea Decretul nr. 1 pentru steagul national care avea trei culori: rosu, galben si albastru. Intr-un cadru festiv a avut loc pe platoul din fata Palatului Administrativ sarbatorirea Zilei Drapelului National, un eveniment cu o profunda semnificatie pentru fiecare cetatean roman. La manifestarea au participat primarul Aurel Simionescu, presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, prefectul judetului Vasilica Vilcu, cadre militarea active, in rezerva si retragere, consilieri municipali si judeteni.

Ceremonia de luni a constituit un inaltator moment de exprimare a dragostei de tara, a veneratiei fata de drapel, acest unic si nepieritor simbol al libertatii si neatarnarii noastre, ca popor.

Pentru evocarea Zilei Drapelului National , prefectul judetului, Vasilica Vilcu, a precizat:

In fiecare an, pe 26 iunie, sarbatorim unul dintre reperele nationale care ne definesc si ne ofera unicitate in lume. Drapelul National, acest simbol incontestabil, aminteste fiecaruia dintre noi datoria sfanta de a servi prin devotement si credinta patria, de a apara cu orice prêt unitatea, suveranitatea si independenta Romaniei. In anul 1834, voievodul Tarii Romanesti, Alexandru Ghica, a atribuit armatei ca steag, tricolorul, avand 3 culori: albastru, galben si rosu. Tricolorul a fost adoptat ca simbol al natiunii in prima zi a victoriei Revolutiei de la 1848, cand Guvernul de la acea data a stabilit prin decret steagul national. Astfel, s-a stabilit ca drapelul sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor, purtand deviza dreptate si fratie, acordandu-i-se si denumirea de standard al libertatii. Unirea Principatelor Romane de la 1859, Independenta din 1877, Marea Unire de la 1918 si cele doua razboaie mondiale s-au desfasurat sub semnul drapelului national.

A urmat sfintirea drapelului national de doi preoti, apoi prefectul judetului Vasilica Vilcu, primarul Aurel Simionescu, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, si seful de stat major al Brigazii 10 Geniu “Dunarea de Jos”, col. Neculai Golita, au salutat si sarutat stindardul, dupa care un grup de militari au urcat drapelul pe catarg.

Evenimentul s-a sfarsit cu defilarea Garzii de Onoare.

Trebuie precizat ca la eveniment nu au participat decat vreo cateva zeci de braileni insirati pe bancile din fata Palatului Administrativ.

Advertisements

Posted on 11/07/2014, in Actualitate, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: