Ambulantierii rezista cu stoicism tuturor probleme grave


saj* In perioada aprilie – iunie 2014, activitatea cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Braila a fost una la fel de solicitanta, ca de fiecare data * La interventiile din trimestrul al doilea au raspuns prezent aproximativ 200 de cadre medicale * In momentul in care se intampla ca o parte din personal sa se imbolnaveasca, restul ambulantierilor lupta pentru a salva viata bolnavului *

De la inceputul acestui an si pana in prezent, echipajele Salvarii au fost prezente in teren, intervenind la un numar de 27.850 solicitari din partea brailenilor care sufera de diferite afectiuni. Avand in vedere numarul mare de interventii, putem spune ca este posibil ca si-n acest an, cum s-a intamplat anul trecut, salvarile din Braila sa bata un alt record in ceea ce priveste distantele parcurse. Pe tot parcursul anului trecut s-au inregistrat 2 mil. de kilometri. Daca am face un simplu calcul, in fiecare din cele 4 trimestru s-au parcurs 500 mii de km. Acest lucru se intampla si-n al doilea trimestru din 2014, fiind parcursi peste 506 mii km.

Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, managerul SAJ Braila, dr. Viorica Uscatu, a subliniat faptul ca, desi institutia pe care o conduce se confrunta cu un deficit de personal, cadrele medicale isi desfasoara activitatea foarte bine. Personalul SAJ Braila rezista cu stoicism tuturor interventiilor, pentru ca si cadrele medicale sunt oameni si exista momente in care oricand pot trece din tabara salvatorilor de viata in cea a bolnavilor. In aceste conditii, personalul de pe Ambulanta rezista cat poate, incercand sa acopere atat golul lasat de colegii care s-au imbolnavit inevitabil, cat si deficitul de cadre medicale cu care se confrunta SAJ Braila.

Dr. Viorica Uscatu a precizat:

Continuam sa ne desfasuram activitatea in conditiile pe care le avem. Ingrijorator este faptul ca desi personalul Ambulantei rezista cat poate, au aparut cazuri destul de frecvente, mai ales in ultima luna, de imbolnaviri ale cadrelor medicale cu operatii in urma carora pentru o perioada de timp va trebui sa fie intrerupta activitatea pe care o desfasoara. Cautam sa suplinim cu cei care au ramas. Avem o mare nevoie de a completa locurile vacantate in urma pensionarii. Avem promisiuni ferme de la Ministerul Sanatatii pentru a putea scoate la concurs 4 – 5 posturi disponibile, vacantate in ultimul an: asistenti si ambulantieri. Am facut memorii si avem promisiuni. Cautam sa ne descurcam asa cum putem, pentru ca avem un buget sarac.

 Si problemele celor de la Serviciul de Ambulanta Judetean Braila nu se opresc aici. Potrivit managerului Viorica Uscatu, se incearca mentinerea activitatii pe linia de plutire, atat cu personalul medical, cat si cu parcul auto existent. Referitor la masinile de la SAJ Braila, deficientele sunt destul de grave, in sensul ca 3 ambulante sunt “trase pe dreapta” din cauza costurilor prea mari ale pieselor ce trebuie neaparat schimbate, astfel incat masinile sa poata fi folosite la interventiile cetatenilor braileni.

Nu putem omite un alt aspect deloc placut pentru cadrele medicale de pe Ambulanta, si anume comportamentul unor cetateni, care fac solicitarile, vizavi de medici.

Advertisements

Posted on 12/07/2014, in Actualitate, Eveniment, Realitatea zilnica, Sanatate, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: