O aplicatie cu date ale avocatilor este disponibila pe site-ul UNBR


InfoAvocat* O noua aplicatie, ce cuprinde date ale avocatilor cu drept de exercitare a profesiei, inscrisi in tablourile avocatilor barourilor membre, a fost lansata vineri, 11 iulie, de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania * Prin intermediul portalului web, cei care au nevoie de un avocat pot afla o serie de informatii specifice despre avocati *

Conform anuntului facut de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR), aplicatia InfoAvocat poate fi accesata prin butonul corespunzator aflat pe pagina web a institutiei www.unbr.ro. Portalul ofera avocatilor utilizatori posibilitatea de a pune la dispozitia publicului, beneficiar al serviciilor avocatiale, mai multe informatii prevazute de OUG nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania.

Concret, este vorba despre urmatoarele date: numele sau denumirea prestatorului, forma de organizare, adresa unde este stabilit, precum si date care sa permita contactarea rapida si comunicarea directa cu acesta, dupa caz, prin mijloace electronice; in cazul in care prestatorul este inmatriculat intr-un registru, numele acelui registru si numarul de inregistrare al prestatorului sau mijloacele de identificare echivalente in acel registru; in cazul in care activitatea este supusa unui regim de autorizare, datele autoritatii competente care a eliberat autorizatia; in cazul in care prestatorul exercita o activitate care este supusa TVA, numarul de identificare mentionat in Codul fiscal; in cazul profesiilor reglementate, orice ordin profesional sau organism similar la care prestatorul este inscris, titlul profesional si statul membru in care a fost acordat acest titlu; conditiile si clauzele generale de prestare a serviciului, daca exista, utilizate de catre prestator; clauze contractuale cu privire la legea aplicabila contractului si/sau la instanta competenta daca sunt folosite de catre prestator; existenta unei garantii postvanzare care nu este impusa prin lege; asigurarea de raspundere civila profesionala sau garantiile profesionale, daca exista, si, in special, datele de contact ale asiguratorului sau ale garantului, precum si teritoriul pe care este valabila.

In plus fata de cele mentionate, cei care acceseaza portalul pot primi informatii cu privire la pretul serviciului, in cazul in care acesta este stabilit, in prealabil, de catre prestator, pentru un anumit tip de serviciu. De asemenea, avocatii pot face publice si principalele caracteristici ale serviciilor, in cazul in care acestea nu reies deja din context. Aceste informatii, furnizate pe raspunderea exclusiva a avocatilor care recurg la aplicatia InfoAvocat, completeaza, practic, informatiile de interes public din Tabloul Avocatilor.

La cererea beneficiarilor si prin comunicare directa cu acestia, avocatii pot oferi informatii suplimentare privind serviciile profesionale oferite. Momentan, in aplicatie este inscris doar un profil de avocat, pe care il puteti consulta aici.

Advertisements

Posted on 12/07/2014, in Actualitate, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: