Alta povara pentru romani: S-a propus cresterea impozitelor pentru masinile cu capacitate cilindrica pana in 2.000 cm³


impozit-masini* Potrivit unui proiectul de modificare a Codului Fiscal, elaborat de Guvern si care urmeaza sa intre in vigoare din 2015, impozitul pe autoturisme va fi majorat semnificativ in cazul celor cu motorizari de pana la 2.000 cm³, insa va scadea la cele cu motoare mai mari *

Din ce in ce mai multe vesti rele pentru romani. Statul nu stie ce sa mai faca s ice masuri sa mai elaboreze pentru a-i taxa aprig pe cetațeni. Iata ca de curand a aparut o noua idee a Executivului. Este vorba de un proiect care face referire la modificarea Codului Fiscal. Mai precis, se vrea majorarea impozitului pentru masinile care au o capacitate cilindrica de pana in 2.000 cm³, in timp ce impozitul la autoturismele ale caror motorizari depasesc 2.000 cm³ va scadea. Documentul prevede ca, pentru proprietarii de masini, impozitul va creste de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi (cm³) in cazul autoturismelor cu motoare de pana la 1.600 cm³, inclusiv, si de la 18 lei la 30 lei/200 cm³ pentru masinile cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.601 cm³ si 2.000 cm³, inclusiv. Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrica intre 2.001 cm³ si 2.600 cm³, inclusiv, impozitul va scadea insa, de la 72 lei la 60 lei/200 cm³, scaderea continuand si pentru masinile cu motoare mai mari, de peste 3.000 cm³, de la 250 la 150 lei/200 cm³. Majorari de impozit vor fi efectuate si pentru masinile de marfa, motociclete, barci cu motor, scutere de apa. Astfel, potrivit proiectului noului Cod Fiscal publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, impozitul pe mijloacele de transport se calculeaza in funcție de tipul mijlocului de transport, conform atash-ului de mai jos.

tabel-impozite

Advertisements

Posted on 13/07/2014, in Actualitate, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: