Aurel Simionescu: Daca dam toti bani pentru salarii, ce facem cu dezvoltarea?!


Braicar* Edilul-sef al municipiului, Aurel Simionescu, este foarte suparat pe atitudinea celor de la societatea de transport public Braicar SA, vizavi de faptul ca unii angajati vor salarii mari si nu pot intelege ca societatea trebuie sa inregistreze si profit, pentru a se face investitii * Acesta sustine ca desi se fac declaratii cum ca se cumpara autobuze pentru innoirea parcului auto, toata lumea trebuie sa stie ca in acest moment nici nu se pune in discutie asa ceva * Mai mult, Aurel Simionescu a subliniat ca autobuzele care au fost aduse s-au achizitionat pe banii alocati de Consiliul Local Municipal *

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, a facut o serie de marci vizavi de situatia de la SC Braicar SA, societate care asigura transportul public de persoane, in speta greva cu care ameninta salariatii companiei locale. Asa cum se stie, de aproximativ o luna de zile angajatii de la Braicar isi striga nemultumirile legate de salariile prea mici pe care le au. Acestia sunt porniti sa nu renunte la obtinerea revendicarilor, anuntand ca in curand vor intra in greva generala. Ce ar insemna pentru Braila o greva generala?! Cu totii stim ca daca se va recurge la o astfel de masura, orasul va fi paralizat, mai bine zis traficul. In sensul ca oamenii care circula frecvent cu mijloacele de transport in comun vor fi nevoiti sa plece mai devreme de acasa pentru a ajunge la serviciu, optand fie pentru un taxi, un maxi-taxi sau mersul pe jos, ca de, acesta “face piciorul frumos”. Pe langa majorarea salariala, angajatii cer sa se reface organigrama societatii.

Aurel Simionescu a declarat astazi, in conferinta de presa, ca inca de luna trecuta a purtat o serie de discutii cu sindicalistii, apoi si cu reprezentantii conducerii societatii Braicar.

Primarul a precizat:

Discutiile sunt pe doua niveluri: pe salarizare si organigrama societatii. Referitor la salarizare, eu le-am spus ca ar trebui sa se vorbeasca despre venituri si nu de salarii. Pentru ca la salariul pe care il au, in functie de ce lucreaza fiecare, exista unele sporuri care duc la 75 – 80% cresteri ale cheltuielilor cu personalul. Trebuie sa nu scapam din vizor faptul ca situatia comerciala de la Braicar nu sta pe roze. Nu se inregistreaza profit. Trebuie facute investitii pentru a se dezvolta. Daca vom da toti banii pe salarii, atunci dezvoltarea nu va exista.

Referitor la anumite declaratii legate de achizitionarea de autobuze pentru reinnoirea parcului auto la Braicar, edilul-sef nu s-a mai abtinut si a spus ca societatea nu cumpara autobuze pe banii din profit ai societatii, ci din cei alocati de Consiliul Local Municipal.

Simionescu a declarat:

Braicar a primit bani de la Primaria municipiului, de la Consiliul Local Municipal, si cumpara. Achizitiile nu se fac din profitul societatii, ci din bani pe care noi i-am dat. La fel s-a intamplat si data trecuta, cand la Braila au sosit cele 9 autobuze. Nicidecum dintr-o activitate comerciala desfasurata normal, din care rezulta profit. Noi trebuie sa ne gandim la locurile de munca, la beneficiile pe care trebuie sa le aducem prin serviciul public respectiv.

In afara revendicarilor de cresteri salariale, angajatii de la Braicar si-au manifestat nemultumirea vizavi de intocmirea unei noi organigrame a societatii. Referitor la acest aspect, edilul Simionescu a spus ca sunt persoane care vor sa ocupe functii de conducere, existand divergente de ordin personal. De asemenea, Simionescu a reamintit ca a existat o perioada foarte dificila pentru Braicar, existand posibilitatea de a-si incheia activitatea. Insa acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca Primaria si Consiliul Local Municipal au sarit in intr-ajutorarea societatii.

Primarul Aurel Simionescu a mai mentionat:

Nu trebuie sa uitam ca Braicar-ul a avut probleme mari si nimeni de la ei nu a mers cu mine la Bucuresti pentru a-si rezolva problemele. M-am dus numai eu cu Ilie Deca si Mihaela Marcu de la Finante si am stat la usile ANAF ca sa intram si sa gasim solutii salvatoare. Braicar-ul inca mai are de achitat niste datorii la Finante de ani buni, pentru ca li s-a aprobat plati esalonate si trebuie sa avem grija sa isi pastreze locurile de munca, dar si de felul cum se raspunde la cerintele cetatenilor. In caz contrar, ne vom trezi ca vom avea un operator regional, cum s-a intamplat la apa, cum se va intampla la salubrizare si atunci poate veni oricine. Deci Braicar-ul trebuie sa fie in situatia, din punct de vedere financiar, de a avea bonitatea necesara pentru a participa eventual, candva, la o astfel de activitate.

 In cazul in care revendicarile nu se vor aproba, angajatii de la Braicar au anuntat ca vor intra in greva generala.

Advertisements

Posted on 20/07/2014, in Actualitate, Administratie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: