Ecaterina Andronescu: Cred ca Braila are dreptul la o Politehnica mai noua si mai mica


ecaterina_andronescu* Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, aflata vineri la Braila la festivitatea de premiere a elevilor de clasa a VIII-a si a XII-a si a cadrelor didactice pregatitoare, drept rasplata pentru rezultatele exceptionale obtinute la Evaluarea Nationala si Bacalaureat, a mentionat ca incepand cu anul universitar 2015 – 2016 in urbea noastra va exista o filiala a Universitatii Politehnice din Bucuresti *

Intr-un cadru festiv, prezenta la Braila pentru a lua parte la premierea elevilor de clasa a VIII-a si a XII-a si a cadrelor didactice pregatitoare, drept rasplata pentru rezultatele exceptionale obtinute la Evaluarea Nationala si Bacalaureat, senatorul Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei Nationale si actualmente presedinte al Comisiei de Educatie din Senatul Romaniei, a lansat o veste buna pe care urbea noastra o asteapta de mult timp: infiintarea unei filiale a Universitatii Politehnice din Bucuresti.

Ecaterina Andronescu a declarat:

Pentru ca Braila a obtinut din nou rezultate exceptionale la Evaluarea Nationala si Bacalaureat, fiind pe primul loc in topul judetelor tarii privind rata promovabilitatii la aceste examene, consider ca este momentul sa va spun ceva. Domnule presedinte (n.r. – adresandu-se presedintelui Cj Braila, Gheorghe Bunea Stancu), asa cum am discutat in repetate randuri, Braila merita o0 universitate de stat. Va asigur ca anul universitar urmator, pentru ca acum dosarul se afla in evaluare la ARACIS (n.r. – Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior este agentia publica insarcinata prin lege cu evaluarea, acreditarea si autorizarea temporara a invatamantului superior din Romania), orasul dumneavoastra va avea o Politehnica mai noua si mai mica. Am promis acest lucru si ne vom tine de cuvant. Asta pentru ca orasul Braila merita , prin personalitatile pe care le-a dat in toate domeniile. Nu poti sa nu te gandesti, cand vii la Braila, la Fanus Neagu, cel care spune ca “Limba romana este, pentru mine, puntea dintre inima si umbra ei”. Nu trebuie uitat nici Perpessicius sau Panait Istrati, dar si alti braileni care ar merita sa fie mentionati aici, in fata dumneavoastra. Pentru ce au facut ei pentru Romania, cred ca merita ca si noi, astazi, sa ne straduim ca Braila sa aiba ceea ce merita: o universitate.

Reamintim ca la inceputul lunii aprilie 2014, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat ca Universitatea Politehnica din Bucuresti intentioneaza sa deschida o filiala si la Braila. Gheorghe Bunea Stancu a precizat ca din punctul sau de vedere este un lucru bun pentru judetul nostru, insa hotararea se va lua in cadrul unei sedinte de Consiliu Judetean, pentru ca toti consilierii judeteni trebuie sa-si spuna punctul de vedere. Acesta a mai spus la acea vreme ca a fost sunat personal de fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, care l-a intrebat daca ar fi de acord cu acest lucru.

Gheorghe Bunea Stancu, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean din luna aprilie 2014:

Exista o disponibilitate din partea Politehnicii Bucuresti de a deschide o filiala la Braila. Doamna Ecaterina Andronescu mi-a adresat o intrebare referitoare la acest lucru. I-am spus ca vom purta discutii la nivel local, ne vom uita la discipline si apoi sa vedem ce facultati vrem sa avem la noi. Eu ma gandeam mai mult la agricultura, cu toate ca doamna m-a indrumat spre antreprenoriat. Trebuie sa vedem ce solutii efective gasim pentru a incerca sa mai aducem studenti ii municipiul si judetul Braila.

Dupa cum se stie Universitatea Politehnica din Bucuresti este una dintre cele mai vechi si de prestigiu scoli de ingineri din Romania. De-a lungul timpului institutia de invatamant superior a trecut prin mai multe modificari. Astfel ca, in momentul de fata, are 15 facultati, 2 colegii universitare tehnice, 9 departamente, 56 de catedre si 25.000 de studenti.

Advertisements

Posted on 20/07/2014, in Actualitate, Invatamant, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: