Elevii si profesorii merituosi au fost premiati cum se cuvine


20140718_115534* Timp de doua ore si jumatate, in sala de spectacole a Casei Tineretului s-a desfaturat premierea celor 15 elevi de clasa a VIII-a si a XII-a si a cadrelor didactice pregatitoare, care au obtinut rezultate exceptionale la examenele Evaluarii Nationale si Bacalaureatului * La eveniment au fost invitati ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si fostul ministru, Ecaterina Andronescu, actualmente senator PSD si presedinte al Comisiei de Educatie din Senatul Romaniei * In sala au mai participat consilieri municipali si judeteni, directori ai institutiilor publice locale, profesori si elevi *

Muzica si dansul au deschis astazi festivitatea de premiere a elevilor care au obtinut note de 10 la examenele de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat. Autoritatile locale au oferit diplome de excelenta si sume de bani atat elevilor de clasa a VIII-a si a XII-a, cat si cadrelor didactice care i-au pregatit pe copii, astfel incat sa obtina rezultate remarcabile, lucru care a dus la pozitionarea judetului nostru pe prima treapta a podiumului, avand o promovabilitate de 87,14%, peste media pe tara. In total au fost 76 de premianti. Printre cei prezenti la manifestare s-au aflat presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, primarul municipiului, Aurel Simionescu, inspectorul general scolar – Iulian Danielescu, consilieri municipali si judeteni, reprezentanti ai institutiilor publice locale si ai unitatilor de invatamant din municipiu si judet, elevi. De la eveniment nu au putut lipsi ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si fostul ministru Ecaterina Andronescu, actualmente presedinte al Comisiei de Educatie din Senatul Romaniei.

Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila, a declarat:

Consider ca meritati aceasta recompensa. Continuam traditia din ultimii 3 ani. Ne inclinam in fata profesorilor si elevilor care au obtinut rezultate exceptionale, facand ca Braila sa se situeze si-n acest an pe locul intai privind promovabilitatea la Evaluarea Nationala si pentru a treia oara consecutiv la Bacalaureat.

Iulian Danielescu, inspectorul general scolar, a precizat ca aceasta premiere, la fel ca si cea din decembrie, reprezinta un adevarat catalizator pentru tot invatamantul brailean.

Iulian Danielescu a spus:

Am auzit multi elevi spunand ca sunt hotarati sa ia si banii de la Guvern si cei dati de administratia locala. Iata ca se schimba optica, in sensul ca daca in urma cu 10 ani spuneam ca matematica este regina concursurilor nationale, acum elevii se prezinta la concursurile unde pot obtine rezultate si mai bune pentru a primi acesti bani.

20140718_112108Abia putandu-si stapani emotii si cu lacrimi in ochi, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a mentionat ca de fiecare data vine la Braila cu bucuria faptului ca aici se naste si creste performanta in educatie.

Ecaterina Andronescu a declarat:

Braila este pentru mine, de multa vreme, un oras la care ma uit cu foarte mare atentie. Poate pentru ca Braila, ca si Turnu Severin si Chisinau, sunt primele 3 orase ale Romaniei si Moldovei care au fost sistematizate, fiecare in felul lui, la inceputul secolului al XIX-lea. Poate pentru ca Braila, ca si Iasiul, poate fi numit “orasul scoalelor”. Dragi elevi, ati devenit liderii generatiei voastre, o calitate care poate nu o valorificati la dimensiunea pe care ati reusit sa o obtineti. De acum incolo exista foarte multe asteptari de la voi. Ati urcat pe o scara si e foarte greu sa va mentineti acolo, dar trebuie s-o faceti. O tara, o societate, o comunitate nu se poate ridica decat prin elite si lideri. Ca urmare, asteptarile celor din jurul vostru sunt extraordinare nu numai pentru a va incuraja sa mentineti si sa cresteti performanta, ci pentru ca societatea are nevoie de voi si pentru ca altii au creat scolile acestea. Pentru ca ceea ce avem noi in Romania o datoram marilor personalitati pe care acest neam le-a avut, care au vazut cum putem sa ne inaltam intre natiile importante ale acestei lumi, iar eu cred ca aveti o datorie fata de tara, sa intoarcem tarii cate ceva din ce ea a investit in noi si a dat pentru noi. Chiar daca va vom incuraja sa urmati cursuri la diferite scoli in alta parte, eu va incurajez sa va reintoarceti in tara, pentru ca aici sunt mosii si stramosii nostri, aici va sunt radacinile si aici avem fiecare dintre noi obligatia sa facem ceva pentru semenii nostri sa fie un pic mai bine. Va felicit pentru rezultatele obtinute si va asteptam la universitatile din tara.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a tinut sa precizeze ca avand in vedere ca doi ani la rand a fost prezent la Braila cu ocazia premierii elevilor merituosi ai urbei de la Dunare, considera ca nu are rost sa se intrebe unde se va afla anul viitor pe aceasta vreme, pentru ca este sigur ca va fi la Braila.

Remus Pricopie a spus:

Avem o traditie si dupa cum se poate vedea acest exemplu este urmat si de alte judete, pentru ca trebuie sa premiem elevii si profesorii care au obtinut rezultate foarte bune. Si noi la Guvern am preluat aceasta idee si am premiat elevii de clasa a VIII-a si a XII-a, dar si profesorii. Va felicit elevi si profesori pentru ceea ce ati facut si faceti pentru orasul vostru si intreaga tara.

 Reamintim ca urmare a faptului ca Braila s-a clasat pe locul intai pe tara obtinand o promovabilitate de peste 70% la examenele de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat, consilierii municipali si cei judeteni au aprobat acordarea de stimulente banesti pentru cei 15 elevi si 22 de profesori pregatitori, in valoare de 3.000 lei, respectiv 1.160 lei impozabili. La examenul de Bacalaureat din 2014, sesiunea din iunie – iulie, s-a inregistrat o rata a promovabilitatii de 77,82% la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din judetul Braila, fata de 59,25% la nivel national. La Evaluarea Nationala, procentul de promovabilitate a fost de 87,14%. In municipiul Braila, 10 unitati de invatamant au obtinut un procent de promovabilitate mai ridicat decat cel national. La Evaluarea Nationala, 31 de unitati de invatamant au obtinut rezultate foarte bune, peste procentul national de promovabilitate de 70,80%.

Mai jos puteti vedea care sunt elevii, profesorii si unitatile de invatamant care au dat tot ce se putea ca Braila sa fie pe primul loc la invatatura.

Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Advertisements

Posted on 20/07/2014, in Actualitate, Administratie, Invatamant, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: