Pretul minim pentru sfecla de zahar va fi de 26,29 euro/tona


Sfecla-de-zahar* Pretul minim pentru sfecla de zahar din cota, de calitate standard (continut de zahar de 16% la punctul de receptie), va fi de 26,29 euro/tona pentru recolta anului de comercializare 2014-2015 *

Potrivit proiectului de Ordin privind recunoasterea Acordului interprofesional (AIP) pentru sfecla de zahar – recolta 2014-2015, incheiat intre Federatia Cultivatorilor de Sfecla de Zahar din Romania (FCSZR), Asociatia Producatorilor de Zahar din Sfecla de Zahar din Romania si Asociatia Patronatul Zaharului din Romania, pretul sfeclei de zahar se poate majora sau diminua in functie de continutul in zahar. AIP stabileste contractarea, producerea, transportul, receptia si plata sfeclei de zahar din recolta anului de comercializare 2014-2015, destinata industrializarii, si este valabil pentru campania de sfecla de zahar din anul de comercializare 2014-2015.

Clauzele generale ale AIP pot fi modificate prin negocieri intre membrii semnatari, precum se arata in proiectul de Ordin privind recunoasterea AIP:

Partile au cazut de acord ca pentru recolta anului de comercializare 2014/2015 sa colaboreze in vederea obtinerii unei cantitati de zahar alb din sfecla de zahar care sa acopere cota nationala (104.698 tone de zahar alb) si eventualele cantitati de zahar din afara cotei, ca urmare a angajamentelor implicite si explicite legate de producerea cotei de productie de zahar din sfecla de zahar asumate de societatile comerciale producatoare de zahar si de MADR.

Acordul mai prevede ca plata materiei prime receptionate sa se faca astfel: 40% pana la 20 decembrie 2014; 30% pana la 31 ianuarie 2015; integral pana la 10 martie 2015.

Advertisements

Posted on 21/07/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: