Alexandru Nazare ataca dur declaratiile lui Stancu privind alocarea de fonduri pentru pesoanele cu handicap


nazare handicapati* Deputatul Alexandru Nazare, presedintele PDL Braila, s-a aratat contrariat de declaratia sefului judetului, Gheorghe Bunea Stancu, privind alocarile de fonduri pentru persoanele cu dizabilitati * Alexandru Nazare a spus: “Gheorghe Bunea Stancu ar trebui sa le arate compasiune tuturor persoanelor cu handicap, nicidecum sa le arate puterea pae care o are. Pentru ca toata lumea stie ca el conduce totul” *

Ieri, liderul democrat-liberalilor braileni si-a aratat indignarea vizavi de comportamentul presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, lansand un atac dur la adresa social-democratului. Alexandru Nazare a subliniat ca prin declaratiile pe care le face, Stancu isi da arama pe fata, etalandu-si caracterul despotic fata de persoanele cu deficiente.

Alexandru Nazare a relatat:

Poate presedintele Gheorghe Bunea Stancu considera ca banii pentru persoanele cu handicap ar trebui redirectionati in alte parti. Insa eu cred ca acesata categorie de persoane nu cer decat ceea ce le cuvine conform legii. Va spun ca ceea ce se intampla acum este, pur si simplu, un feudalism politic din care provine Gheorghe Bunea Stancu. Daca ar fi fost un presedinte responsabil, cu siguranta s-ar fi gandi cum sa procedeze astfel incat sa le faca viata mai usoara. Pe persoanele care desi au un anumit tip de handicap, dar care pot munci, ar trebui sa-i ajute in gasirea unul loc de munca. Gheorghe Bunea Stancu ar trebui sa le arate compasiune tuturor persoanelor cu handicap, nicidecum sa le arate puterea pae care o are. Pentru ca toata lumea stie ca el conduce totul. Aceste persoane nu trebuie sa fie amenintate sistematic ca banii pe care ii aloca de la bugetul local ii va da in alta parte.

Atacul lui Nazare vine la o saptamana dupa ce presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat la o conferinta de presa ca statul roman cheltuie cu o persoana cu handicap mai mult decat cheltuie cu o familie cu copilul normal si care eventual, este si olimpic.

Gheorghe Bunea Stancu a spus:

Ceea ce mi se pare cel mai important, din punctul meu de vedere, sunt tinerii care ies din sistemul de protectie a copilului. Aici este o mare problema. Daca ne uitam la intersectii, in Braila, vedem roadele unor finantari excesive, pentru ca sunt niste birocrati la Bucuresti si statul roman cheltuie cu o persoana cu handicap mai mult decat cheltuie cu o familie cu copilul normal si care eventual, este si olimpic. Aceasta este realitatea, pentru ca sunt fel de fel de cai pe care se scurg banii si nu ajung acolo unde trebuie, iar rodul acestor alocari de fonduri este zero. Uitati-va la standardul pentru copiii normali din Braila si o sa constatati ca acesta este mult mai jos decat alocarea pentru partea de copii cu handicap. Sa nu credeti ca am ceva cu copiii care au probleme. Din contra, faptul ca noi, Consiliul Judetean, finantam astfel de activitati, zic ca dovedeste ca suntem langa ei. Dar totusi sa nu exageram. Sa avem un echilibru in tot ceea ce facem.

Advertisements

Posted on 24/07/2014, in Actualitate, Administratie, Politica, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: