Bani pentru agricultorii braileni: Guvernul ii ajuta cu bani pe fermierii afectati de intemperii


Bani pentru legumicultorii braileni* Guvernul a aprobat implementarea in perioada urmatoare din bugetul Ministerului Agriculturii a unei scheme de ajutorare, in valoare de 7,7 milioane de lei, a aproximativ 1.500 de legumicultori *

Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, Hotararea privind schema de ajutorare a fermierilor care au avut de suferit din cauza conditiilor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada aprilie – mai 2014 la culturile agricole in spatiile protejate. Potrivit directorului Directiei de Agricultura Judeteana Braila, Traian Cismas, problem majore au fost in partea de est-nord a judetului, comune precum Maxineni, Racovita, fiind lovite de grindina.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a relatat:

Este vorba de o suma de 7,7 milioane de lei pe care o punem la dispozitie din bugetul Ministrului Agriculturii pentru un numar de aproximativ 1500 de beneficiari, care se regasesc pe raza a 55 de unitati administrativ-teritoriale situate in judetele Braila, Calarasi, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramures, Neamt, Olt, Prahova si municipiul Bucuresti, mai ales zona care este imprejurul municipiului Bucuresti, pentru ca acolo au fost cateva pierderi pe care le-am avut in aceasta perioada. Este vorba de 26.700 mp de geam, deci vorbim de sere, si 2.347.000 mp de folie de plastic pentru solar care au fost distruse in aceasta perioada.

Advertisements

Posted on 24/07/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: