Bursa locurilor de munca pentru tinerii supusi riscului marginalizarii sociale


Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila

* Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila va organiza, vineri, 25 iulie 2014, incepand cu ora 9.00, actiunea “Bursa locurilor de munca pentru tinerii supusi riscului marginalizarii sociale”, la sediul agentiei din municipiul Braila, B-dul Dorobantilor, nr. 603 – 605 * Potrivit directorului executiv al AJOFM Braila, Monica Bratu, pana la aceasta data au confirmat participarea la bursa 11 angajatori care au ca domenii de activitate: fabricarea articolelor de imbracaminte, constructii, activitati de protectie si garda, repararea si intretinerea navelor si barcilor, restaurant *

Angajatorii pun la dispozitia solicitantilor de loc de munca aproximativ 90 locuri de munca vacante in urmatoarele ocupatii sau meserii: confectioner asamblor articole din textile, muncitor necalificat in confectii, calcatoreasa lenjerie, lacatus constructii metalice si navale, sudor, inginer nave, agent secutitate, controlor calitate in industria confectiilor, sef formatie industria confectiilor de imbracaminte, receptioner hotel, camerista, femeie de serviciu, ospatar, ingrijitor cladiri, manipulant, zugrav, zidar, dulgher, faiantar, muncitor necalificat in constructii.

Monica Bratu a relatat:

Aceasta actiune se adreseaza cu precadere tinerilor cu risc de marginalizare sociala, dar si altor categorii de persoane care se aflata in cautarea unui loc de munca. Angajatorii care incadreaza tineri cu risc de marginalizare sociala si care beneficiaza de acompaniament social personalizat in baza unui contract de solidaritate, denumiti angajatori de insertie, beneficiaza lunar, la cerere, conform prevederilor legale, din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare persoana din aceasta categorie, de o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de doua ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pana la expirarea duratei contractului de solidaritate. Conform prevederilor Legii nr. 76/2002, tanar cu risc de marginalizare sociala este persoana – somer cu varsta cuprinsa intre 16 -26 de ani, care se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta si se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii: se afla in sistemul de protectie a copilului sau provine din acest sistem; are dizabilitati; nu are familie sau a carui familie nu ii poate asigura intretinerea; are copii in intretinere; a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate; este victima a traficului de persoane.

 Mai multe informatii privind organizarea acestei actiuni se pot obtine de la AJOFM Braila, cu sediul in municipiul Braila, B-dul Dorobantilor, nr. 603 – 605, tel./fax 0239/611.519, 0239/611.386.

Advertisements

Posted on 24/07/2014, in Actualitate, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: