Castigatorii etapei nationale a concursului “Mesajul meu antidrog”


antidrog4* Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Braila a desfasurat, pe parcursul anului scolar 2013 – 2014, editia a XI-a a proiectului national „Mesajul meu antidrog” * Editia acestui an a concursului s-a desfasurat sub motto-ul „Coloreaza-ti viata altfel … fara droguri!” *

Scopul proiectului “Mesajul meu antidrug” este mentinerea la un nivel scazut a consumului de droguri si reducerea cazurilor de noi consumatori in randul populatiei din invatamantul preuniversitar (gimnazial si liceal) si universitar. Sectiunile concursului au fost urmatoarele: pagina web, film scurt metraj, fotografie digitala, spot, eseu literar, arte vizuale, sport.

Lucrarile care au obtinut locul I la toate sectiunile, la etapa judeteana, au fost transmise la Agentia Nationala Antidrog pentru a fi jurizate la etapa nationala, care s-a desfasurat in perioada 2 – 14 iunie 2014.

antidrog1Dintre castigatorii locurilor I ai etapei judetene, a concursului national „Mesajul meu antidrog” – editia a XI-a, elevii Daniel Ion (Sectiunea Fotografie digitala – Colegiul Economic „Ion Ghica”) si Oana-Andreea Otelea (Eseu literar – Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius”) s-au clasat pe locuri fruntase la etapa nationala. Anul acesta, Agentia Nationala Antidrog a oferit un premiu foarte apreciat de catre elevi – „Tabara tinerelor talente”, organizata de Ministerul Tineretului si Sportului, la Costinesti, in perioada 8 – 15 iulie 2014.

Psihologul Olga Condrat, coordonator CPECA Braila, a declarat:

Cei doi braileni, beneficiari ai taberei, s-au intors cu impresii si amintiri placute din aceasta minivacanta estivala care le-a rasplatit din plin efortul si creativitatea. Timpul petrecut in Costinesti a fost structurat de catre instructorii desemnati de Ministerul Tineretului si Sportului, astfel incat copiii sa-si puna in valoare abilitatile creative si entuziasmul specific varstei. Cum era si firesc, copiii au valorificat la maxim timpul petrecut impreuna cu egalii lor veniti din toate colturile tarii, au legat noi prietenii, au schimbat impresii si opinii cu privire la fenomenul consumului de droguri din zonele lor de provenienta, au identificat idei de proiecte si campanii antidrog adaptate nevoilor adolescentilor si tinerilor. Braila a fost prezenta printre castigatorii etapei nationale incepand cu anul scolar 2006-2007 si ne exprimam increderea in mesajul antidrog al tinerilor care, indiferent de forma de exprimare pe care o va imbraca, va reusi sa sensibilizeze pe egalii lor, care intr-un moment al vietii au luat o alta decizie, nepotrivita, care poate sa le franga zborul.

antidrog2Experienta placuta oferita de aceasta tabara a fost un plusvaloare pentru cei doi elevi braileni, lucru evidentiat atat in atitudinea lor entuziasta cu care au revenit la centru cat si in declaratiile lor.

Daniel Ion a relatat:

Cel mai mult am apreciat coeziunea grupului, ceea ce ne-a unit a fost varsta si interesul pentru sectiunile din concurs, am cunoscut noi prieteni cu care sper sa intretin o prietenie de lunga durata si sper sa ma revad cu ei si la editiile viitoare, cu atat mai mult cu cat intentionez sa particip si la alte sectiuni ale concursului.

antidrog3Si colega sa de tabara, Oana-Andreea Otelea, a fost placut impresionata de ceea ce a avut parte:

M-au impresionat multe lucruri: jocurile interactive prin tehnici de autocunoastere, de concertul oferit de trupa Amadeus la finalul taberei, concursurile de desen si de locatia aleasa, cu atat mai mult cu cat pentu mine, tabara a venit imediat dupa finalizarea examenului de bacalaureat, ca o oaza de relaxare de care aveam nevoie.

La finalul perioadei petrecute in tabara, directorul Agentiei Nationale Antidrog, chestor de politie Sorin Oprea, i-a felicitat pe toti premiantii beneficiari ai taberei si le-a inmanat diplomele etapei nationale a concursului „Mesajul meu antidrog”.

Advertisements

Posted on 24/07/2014, in Actualitate, Invatamant, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: