PNL, PDL, FC – la primul congres comun


PNL, PDL, FC – la primul congres comun* Peste doua zile, la Bucuresti, va avea loc primul congres comun al celo de la Partidul Democrat Liberal Partidul National Liberal si Foprta Civica * Alexandru Nazare, presedintele PDL Braila, a facut anuntul ieri, subliniind ca sambata, 26 iulie, in congres vor exista trei conventii in cadrul carora se va aproba fuziunea prin absorbtie cu Forta Civica, statutul noul partid de dreapta si validarea Aliantei Electoral care va sustine candidatul la alegerile prezidentiale *

Ieri, presedintele Partidului Democrat Liberal Braila, deputatul Alexandru Nazare, a declarat ca lucrurile pe partea de centru-dreapta a politicii romanesti incep sa se clarifice, chiar inainte de alegerile prezidentiale. Acesta a subliniat ca luni, 28 iulie, se vor depune actele pentru realizarea fuziunii, urmand ca tribunalul sa aprobe infiintarea noului partid din care vor face parte PDL, PNL si FC.

Alexandru Nazare a precizat:

Sambata, 26 iulie, are loc o conventie importanta pentru destinul partidului nostru si pentru prezidentialele din acest an. Practic, vor fi 3 conventii intr-una singura. Intr-o conventie se va aproba fuziunea prin absorbtie cu Forta Civica, o alta in care aprobam statutul noului partid de dreapta si o a treia in care, impreuna cu PNL, vom valida practic Alianta Electorala care va sustine candidatul nostru la alegerile prezidentiale, fiind vorba despre Alianta Crestin Liberala. Toate acestea se vor intampla sambata si PDL Braila va participa cu o delegatie importanta, fiind primul congres comun al Aliantei Electorale si al viitorului partid. Asta pentru ca luni se vor depune actele pentru fuziune: statutul si programul politic. Suntem in linie dreapta si cu Alianta Electorala si cu fuziunea. In ultima vreme, PDL a reusit, prin discutii, sa-i convinga pe colegii de la Initiativa Romana Liberala si Forta Civica sa ni se alature, fiind vorba de o fuziune prin absorbtie. Lucrurile pe partea centru-dreapta a politicii romanesti incep sa se clarifice inaintea alegerilor prezidentiale. Pe 5 august, Alianta Crestin Liberala isi va desemna candidatul pentru prezidentiale, optand pentru Catalin Predoiu sau Klaus Iohannis. In protocolul comun al noului partid este stipulat ca daca un partid da candidatul pentru presedinte, celalalt partid il da pe cel de prim-ministru. Paritatea va fi pe toate functiile si parcursul este bine stabilit prin protocol si regulamentul privind functionarea partidelor pana la fuziune. Fuziunea nu se poate realiza acum, si nu pentru ca nu am vrea acest lucru, ci pentru ca, tehnic vorbind, tribunalul nu ar putea sa aprobe infiintarea noului partid pana la momentul in care se depun actele pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale. De aceea este nevoie de aceasta alianta. Probabil se va intampla anul viitor, prin ianuarie sau februarie, dupa care noul partid isi va putea desfasura activitatea pe noul statut care va fi aprobat sambata in congresul comun.

Alexandru Nazare sustine ca scena politica romaneasca s-a schimbat destul de repede, avand in vedere ca au trecut doar 2 luni de cand au avut loc alegerile europarlamentare, aspect care influenteaza sansele noii fuziuni la castigarea prezidentialelor. Referitor la fuziunea filialelor brailene PDL si PNL, presedintele democrat-liberalilor a fost rezervat in declaratii, sustinand ca au existat discutii informale cu liberalii, dar nimic mai mult.

Alexandru Nazarea a relatat:

La nivel local vor exista co-presedinti si la fiecare structura din partid vor functiona jumatate membri PNL si jumatate de la PDL, fiind birouri reunite. Dar totul este de durata, in sensul ca se va concretiza pein iulie 2017. Noua structura si programul politic sunt facute de asa natura, incat cine are rezultate este remarcat. In momentul in care se va forma noul partid, este normal ca toate deciziile se vor lua de ambii presedinti.

Advertisements

Posted on 24/07/2014, in Actualitate, Administratie, Politica, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: