Bursa locurilor de munca pentru tinerii supusi riscului marginalizarii sociale


locuri munca subventionate* Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila a organizat, astazi, 25 iulie 2014, de la ora 9.00, actiunea “Bursa locurilor de munca pentru tinerii supusi riscului marginalizarii sociale”, la sediul agentiei din municipiul Braila, B-dul Dorobantilor, nr. 603 – 605 * La manifestare au fost prezenti primarul municipiului, Aurel Simionescu, 5 persoane private de libertate propozabile pentru liberarea conditionata de la Penitenciarul Braila, in scopul crearii unor punti sociale intre comunitate si acestea, existand posibilitatea obtinerii unui loc de munca dupa punerea in libertate, precum si reprezentanti ai Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila care au insotit un grup de tineri supusi riscului marginalizarii sociale *

La acest eveniment au participat 14 angajatori care au ca domenii de activitate: fabricarea articolelor de imbracaminte, constructii, activitati de protectie si garda, industria metalurgica, repararea si intretinerea navelor si barcilor, industrie alimentara. Angajatorii au pus la dispozitia solicitantilor de loc de munca peste 100 joburi vacante in urmatoarele ocupatii sau meserii: confectioner asamblor articole din textile, muncitor necalificat in confectii, calcatoreasa lenjerie, lacatus constructii metalice si navale, sudor, inginer nave, agent securitate, agent de vanzari, controlor calitate in industria confectiilor, sef formatie industria confectiilor de imbracaminte, patiser, femeie de serviciu, manipulant marfuri, tehnolog in industria alimentara, sofer, electromecanic, muncitor necalificat in industria alimentara, forjor, lacatus mecanic intretinere si reparatii, inginer tehnolog metalurg, inginer mecanic, zugrav, zidar, dulgher, faiantar, muncitor necalificat in constructii.

Directorul executiv al AJOFM Braila, Monica Bratu, a relatat pentru Probraila:

Aceasta actiune s-a adresat cu precadere tinerilor cu risc de marginalizare sociala, dar si altor categorii de persoane aflate in cautarea unui loc de munca. Pentru identificarea tinerilor supusi riscului marginalizarii sociale, am colaborat si cu Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila, Fundatia “Lumina” Braila, Directia de Asistenta Sociala Braila. La bursa au fost prezenti 118 solicitanti de loc de munca, din care 61 persoane au fost selectate in vederea angajarii. Persoanele participante au primit materiale informative privind serviciile oferite de agentie solicitantilor de loc de munca (pliante, brosuri, model CV EUROPASS). La aceasta actiune au fost prezente si 5 persoane private de libertate propozabile pentru liberarea conditionata de la Penitenciarul Braila, in scopul crearii unor punti sociale intre comunitate si acestea, existand posibilitatea obtinerii unui loc de munca dupa punerea in libertate. De asemenea, la bursa au participat si reprezentanti ai Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila care au insotit un grup de tineri supusi riscului marginalizarii sociale.

Advertisements

Posted on 26/07/2014, in Actualitate, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: