Culita Tarata scapa de plata a 2,7 milioane de euro la stat


Culita-Tarata* Latifundiarul Culita Tarata scapa prin urechile acului. Marea companie a lui Culita Tarata, “TCE 3 Brazi”, care a administrat terenurile din Insula Mare a Brailei, a castigat la Curtea de Apel Bucuresti un proces cu Agentia Nationala de Administratie Fiscala, miza fiind suma de aproximativ 2,7 milioane de euro *

In luna mai 2014, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au dat castig de cauza companiei “TCE 3 Brazi”, firma lui Culita Tarata, intr-un proces intentat de acesta impotriva Ministerului de Finante, prin ANAF. Miza procesului demarat in decembrie 2008 se refera la suma de peste 12,2 milioane de lei (aproximativ 2,7 milioane de euro) pe care ANAF i-a imputat “TCE 3 Brazi” in urma unui control fiscal.

Iata ce a decis instanta de judecata:

Curtea anuleaza deciziile atacate. Obliga intimata (n.r. – ANAF) sa solutioneze in fond contestatia. Obliga intimata sa plateasca petentei 4.050 lei cheltuieli de judecata. Cu recurs.

Potrivit www.economica.net, marul discordiei, in acest caz, este un Raport de Ispectie Fiscala din octombrie 2008 prin care ANAF a stabilit in sarcina “TCE 3 Brazi” obligatii fiscale de plata de 12,2 mil. lei, din care aproximativ 1,6 milioane de lei – impozit pe profit, plus alti 951.000 de euro – majorari de intarziere la plata impozitului pe profit, 2,9 milioane de lei – TVA, plus 3,7 milioane de lei – majorari de intarziere la plata TVA, 930.000 lei – impozit persoane fizice nerezidente, plus peste 748.000 de lei – majorari la plata impozitului pe persoane fizice nerezidente si aproximativ 617.000 de lei – fond handicapati plus majorari de intarziere 678.000. Firma lui Tarata a facut contestatie la ANAF pentru exonerarea de la plata a unei parti din aceasta suma motivand ca au fost nelegal stabilite. Raspunsul ANAF a venit in aprilie 2009, cand a decis transmiterea dosarul cauzei catre Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili si demararea unei activitati de inspectie fiscala in ceea ce priveste contestatia formulata de “TCE 3 Brazi” impotriva masurii de revendicare. De asemenea, ANAF a decis desfiintarea deciziei de impunere pentru anumite sume, dar a respins ca neintemeiate contestatiile facute de TCE 3 Brazi pe anumite sume.

Reamintim ca “TCE 3 Brazi” este cunoscuta ca firma cu cele mai mari datorii catre Agentia Domeniilor Statului, urmare a unor contracte de concesiune teren pe care le-a avut cu Agentia. Astfel, din datele ADS, suma datorata de “TCE 3 Brazi” in 2012 ajungea la peste 99 milioane lei si reprezinta aproximativ 6 mil. lei – rest de arenda aferenta anilor agricoli 2002-2007 si penalitati de intarziere calculate pana la 15 iulie 2008, aferente arendei neachitate de 43,3 milioane lei. Nu trebuie uitat ca “TCE 3 Brazi” exploata 57.720 hectare aflate in Insula Mare a Brailei si este in momentul de fata in litigiu cu ADS.

Advertisements

Posted on 26/07/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: