Monitorizarea taierii padurilor, inca un pas important


padure* Incepand din luna octombrie, toate transporturile de lemn din Romania vor fi monitorizate printr-un sistem care foloseste tehnologia moderna, bazata pe utilizarea telefoanelor inteligente, a declarat marti, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana *

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a precizat ca prin aplicatia instalata pe smart-phone-ul transportatorilor se va putea urmari drumul pe care il face un copac din padure pana la procesatorul final.

Sistemul este o premiera in domeniu si s-a implementat deja in faza pilot in judetele Sibiu, Alba si Arges. Vor urma judetele Caras-Severin, Bihor si Valcea, Suceava, Vrancea si Covasna, iar din 8 octombrie noul sistem de monitorizare va deveni obligatoriu si in Braila si in restul judetelor din tara.

Doina Pana a explicat ca aceasta modalitate de urmarire a transporturilor de lemn implica, din partea agentilor economici, achizitia de smart-phone-uri pe care ministerul de resort va instala gratuit softul aferent. Cine nu se conformeaza va fi sanctionat cu amenda.

Advertisements

Posted on 26/07/2014, in Actualitate, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: