Codul Silvic va fi rediscutat in Parlament peste 2 luni


padure* Noul Cod Silvic se va intoarce in Parlament in luna septembrie 2014, dupa ce in luna iunie au lipsit doar cinci voturi pentru a fi adoptat in Camera Deputatilor * Noul Cod Silvic a fost respins atat de Opozitie, cat si de unii parlamentari ai PSD *

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a declarant ca in luna septembrie in Parlament se vor purta dezbateri pentrun noul Cod Silvic. Asta dupa ce luna trecuta, mai erau necesare 5 voturi ale deputatilor pentru a fi adoptat.

Doina Pana a spus:

M-am gandit la modul doua saptamani la Senat si doua saptamani la Camera, pentru ca vreau ca toti guralivii, care inainte inclusiv se laudau cu ce amendamente benefice au venit ei la Codul Silvic, si in ziua votului au votat Nu, si ma refer si la figuri liberale locale si la cei din PDL, sa aiba surpriza ca, totusi, Codul Silvic va trece.

Demnitarul de la Bucuresti a recunoscut ca au existat si colegi din PSD care au votat impotriva sau s-au abtinut si a adaugat ca reactiile in teritoriu au fost de „revolta” fata de neadoptarea Codului Silvic.

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura a relatat:

Cinci voturi au lipsit. Putea trece, pentru ca alte doua legi organice inainte au trecut. Au fost care s-au abtinut (n.r. – parlamentari PSD). Eu nu cred ca trebuie sa lamuresc colegii de partid. Vreau sa va spun ca am primit enorm de multe telefoane de la grupul de lucru care s-a intalnit la Brasov si care a lucrat pentru varianta aceasta de cod silvic, de la proprietari, de la firme, de la toti. Si ONG-urile au fost revoltate, si Ministerul de Interne a fost revoltat. Sunt convinsa ca, pe plan local, fiecare va constientiza, daca nu a constientizat pana atunci, ca de fapt este ceva foarte important si foarte benefic. Nu cere nimeni sa voteze la comanda, dar trebuie sa ai niste argumente.

Reamintim ca Plenul Camerei Deputatilor a respins, pe data de 24 iunie 2014, proiectul de lege privind modificarea Codului Silvic, care prevedea, printre altele, limitarea achizitionarii la maximum 30%, de catre un operator economic, din volumul disponibil, la nivel national, dintr-un sortiment industrial de masa lemnoasa, din fiecare specie.

Advertisements

Posted on 30/07/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: