Cresterea incasarilor la Sanatate, masura obligatorie pentru sistemul sanitar


Hotarari luate de Federatia “Solidaritatea Sanitara”* Cresterea incasarilor la Sanatate este sustinuta de Federatia „Solidaritatea Sanitara” din Romania de mai bine de 8 ani in mod consecvent, aceasta fiind una din masurile necesare pentru a da o sansa sistemului sanitar * Aceasta masura, dublata de o mai buna administrare a acestor bani, realizata in special prin depolitizarea si profesionalizarea lui, este singura care poate asigura cresterea calitatii serviciilor medicale si cresterea calitatii vietii profesionale a salariatilor, incluzand si posibilitatea unor cresteri salariale semnificative *

In conditiile in care nivelul de colectare nu s-a imbunatatit semnificativ, cresterea contributiilor devine oportuna. Cu alte cuvinte, una din caile de crestere a incasarilor la Sanatate o constituie cresterea contributiilor. Conducerea Federatiei „Solidaritatea Sanitara” considera ca nu este normal ca starea de sanatate a intregii natiuni sa fie asigurata doar pe seama contributiilor a aproximativ 5 mil. de cetateni, acestea fiind insuficiente pentru a asigura necesarul de finantare pentru buna functionare a sistemului sanitar.

Presedintele Federatiei „Solidaritatea Sanitara” din Romania, Viorel Rotila, a declarat:

Consideram regretabil ca actualul Guvern nu ia in considerare posibilitatea cresterii incasarilor la Sanatate, inclusiv prin cresterea contributiilor, in conditiile in care este recunoscut faptul ca Romania are unul din cele mai scazute nivele a contributiilor la Sanatate din Uniunea Europeana (avand ca efect un nivel redus al serviciilor medicale acordate populatiei), iar Sanatatea este parte a sistemului de protectie sociala. Cu alte cuvinte, consideram anormal ca un o guvernare socialista sa nu sustina aceasta dimensiune esentiala a statului social, prin asigurarea finantarii necesare. Apreciem ca oportuna reluarea discutiilor pe tema reformei finantarii sistemului de sanatate din punctul in care aceasta a ramas, „proiectul V. Cepoi” constituind cel mai bun punct de pornire.

Advertisements

Posted on 30/07/2014, in Actualitate, Economie, Realitatea zilnica, Sanatate, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: