De anul viitor, subventii mai mari cu 25% pentru tinerii fermieri


De anul viitor, subventii mai mari cu 25% pentru tinerii fermieri

De anul viitor, subventii mai mari cu 25% pentru tinerii fermieri

* Romania trebuie sa transmita Comisiei Europene pana la 1 august optiunile sale cu privire la aplicarea platilor directe, iar printre acestea se numara activarea masurii pentru tinerii fermieri *

Potrivit declaratiilor ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, la data de 1 august Romania trebuie sa transmita Comisiei Europene cateva optiuni cu privire la aplicarea platilor directe, incepand din anul 2015 pana in anul 2020. Politica agricola comuna a fost reformata, sunt mai multe optiuni prevazute, iar tarile membre trebuie sa decida.

Daniel Constantin a precizat:

Am avut discutii cu fermierii in ultimele saptamani care au concluzionat pozitia Romaniei, dar nu inseamna ca aceste optiuni nu vor mai fi modificate in perioada urmatoare. Sunt noua optiuni, iar printre cele mai importante este aceea ca, incepand din anul 2015, Romania vrea sa activeze masura pentru tinerii fermieri. Acest lucru inseamna ca tinerii pana in 40 de ani care lucreaza in agricultura vor avea posibilitatea sa primeasca incepand cu anul 2015, ca urmare a cererii pe care o vor depune, un sprijin suplimentar pentru o suprafata intre 25 si 60 de hectare, cu 25% mai mare decat ceilalti fermieri care au peste 40 de ani.

Totodata, seful Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a precizat ca intre 13,4 si 15% din platile directe alocate an de an pentru Romania vor merge sub forma de sprijin cuplat catre cei care se ocupa de anumite culturi vegetale sau de cresterea vacilor pentru lapte:

Am selectat o serie intreaga de culturi din productia vegetala, dar si anumite categorii din zona de zootehnie care vor beneficia, pe langa platile directe, pe langa formele de ajutor de stat pe are le acordam, de aceste plati cuplate, tocmai pentru a ajuta aceste sectoare in anumite momente considerate de noi ca fiind dificile. De exemplu, soia si cartoful de primavara, dar vrem sa introducem un ajutor cuplat si pentru tomatele destinate procesarii, pentru castravetii destinati procesarii, pentru legumele din sere si din solarii, pentru ca asa putem ajuta productia autohtona.

Advertisements

Posted on 30/07/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: