Terenurile arabile romanesti au cel mai mare randament din UE


teren agricol* Investitiile in terenurile arabile din Romania aduc un randament anual de 13%, cel mai mare dintre cele mai mari zece piete agricole din Uniunea Europeana * Agricultura parcurge in prezent un sezon cu productii de cereale si seminte oleaginoase apropiate de recordurile istorice, cu rezultate foarte bune atat la grau, cat si la rapita, dar si cu asteptari pozitive pentru porumb sau floarea-soarelui *

Fiecare hectar de teren arabil a generat in medie o profitabilitate neta de 500 de euro anul trecut, iar achizitia acestei suprafete costa in medie 4.000 euro.

Ian Bailey, cercetator-sef al Savills, o casa de consultanta imobiliara din Marea Britanie ce se concentreaza pe terenuri arabile, a precizat:

Potential mare de apreciere a preturilor la terenurile agricole au pietele din Romania si cele din zona baltica.

UntitledTerenurile din Romania raman cea mai atractiva investitie intre toate marile piete europene, desi in ultimul deceniu cotatia a crescut de 25 de ori, cu un ritm mediu de 40% pe an. Romania ramane o piata interesanta privind terenurile agricole, dar in acelasi timp pretul mult mai mic decat cel din economiile mature ale UE vine la pachet cu riscuri precum lipsa documentelor cadastrale, infrastructura deficitara, lipsa irigatiilor, fragmentarea si imposibilitatea de a comasa in unele cazuri. Agricultura parcurge in prezent un sezon cu productii de cereale si seminte oleaginoase apropiate de recordurile istorice, cu rezultate foarte bune atat la grau, cat si la rapita, dar si cu asteptari pozitive pentru porumb sau floarea-soarelui.

Advertisements

Posted on 30/07/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: