A expirat termenul de depunere a cererilor de plata a ajutorului de motorina


subventii-agricultura-motorina-2013* Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste ca, pana la data de 31 iulie, inclusiv, s-au depus cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate aferente trimestrului II al anului 2014, la Centrul Judetean al APIA Braila *

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare pentru 2014 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in trimestrul respectiv, precum si documentele prevazute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificarile si completarile ulterioare. Ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli in functie de sectorul (vegetal, zootehnic si/sau imbunatatiri funciare) in care isi desfasoara activitatea. Pentru sectorul vegetal, odata cu cererea trimestriala de plata se va depune si copia cererii unice pe suprafata sau documentul care atesta inscrierea in Registrul plantatiilor viticole. Plata ajutorului de stat sub forma de rambursare se efectueaza trimestrial in anul 2014, in limita cantitatilor maxime anuale aprobate prin Ordin MADR. In situatia in care cantitatile de motorina pentru care se solicita plati in cadrul schemei de ajutor de stat depaseste cantitatile maxime anuale, cuantumul platilor se reduce proportional pentru toate sectoarele.

subventie motorinaDaniela Militaru, director executiv al APIA Braila, a relatat:

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21 euro/1.000 de litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura. Valoarea se calculeaza in lei pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, potrivit legii, respectiv cursul de schimb valutar utilizat pentru calculul valorii in lei a accizelor in anul 2014 este 1 euro = 4,7380 lei. Astfel este 379,395 euro/1000 litri, respectiv 1,7975/litrul de motorina. Beneficiarii au obligatia sa utilizeze cantitatile de motorina achizitionate cu acciza redusa strict in scopul destinat conform prevederilor legale. De asemenea, au obligatia sa notifice in scris, in termen de 10 zile lucratoare, orice modificare a structurii de culture, in cazul in care cantitatea de motorina per ha este diferentiata, si a suprafetei totale, modificarea efectivului de animale/pasari/familii de albine/viermi de matase sau a cantitatii de apa ori cazurile exceptionale aparute ca urmare a efectelor unor circumstante naturale pentru care s-a solicitat determinarea si acordarea ajutorului de stat.

Advertisements

Posted on 01/08/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: