Plati pentru motorina folosita in agricultura


subventie motorina* Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in perioada 1 – 6 august 2014, a efectuat plata aferenta cererilor depuse in trimestrul I – 2014 pentru ajutorul de stat acordat pentru motorina utilizata in agricultura, in baza HG nr. 763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura, cu modificarile si completarile ulterioare * Precizam ca suma totala platita este de 84.410.837,63 lei, cu sursa de finantare de la bugetul national, pentru un numar de 12.989 beneficiari *

Aproape 13.000 de fermieri au primit, in prima saptamana din august 2014, subventii in valoare de peste 84,41 milioane lei pentru motorina utilizata in agricultura in trimestrul I din 2014, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Suma totala platita de APIA in perioada 1 – 6 august 2014 este de 84.410.837,63 lei, cu sursa de finantare de la bugetul national, pentru un numar de 12.989 beneficiari, precizeaza Agentia, intr-un comunicat de presa. Plata ajutorului de stat sub forma de rambursare se efectueaza trimestrial in anul 2014, in limita cantitatilor maxime anuale aprobate prin Ordin MADR, iar in situatia in care cantitatile de motorina pentru care se solicita plati in cadrul schemei de ajutor de stat depasesc cantitatile maxime anuale, cuantumul platilor se reduce proportional pentru toate sectoarele. Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1/000 de litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura. Valoarea se calculeaza in lei pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, potrivit legii, respectiv cursul de schimb valutar utilizat pentru calculul valorii in lei a accizelor. In anul 2014 cursul este de 4,7380 lei pentru un euro.

Advertisements

Posted on 10/08/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: