Se elimina scutirea de la plata impozitului pentru un anumit tip de teren


Creste impozitul pe cladiri 1* Ultima forma a proiectului noului Cod Fiscal prevede ca proprietarii de terenuri degradate sau poluate, neincluse in perimetrul de ameliorare, nu vor mai fi scutiti de plata impozitului pe teren * De aceasa scutire au beneficiat din ianuarie 2014, in baza unei legi a parlamentarilor PSD, acceptata de Guvern *

Pana la inceputul anului 2014, proprietarii de terenuri degradate sau poluate incluse in perimetrul de ameliorare, pentru perioada cat dureaza ameliorarea, erau scutiti de la plata impozitului pe teren. Insa dupa aprobarea proiectului initiat de 16 parlamentari PSD, incepand cu 1 ianuarie 2014 au fost scutiti de la plata impozitului pe teren si proprietarii de terenuri neincluse in perimetrul de ameliorare. In acel moment s-a stabilit ca facilitatea este acordata cu avizul Ministerului Agriculturii si al Ministerului Mediului, iar acest aviz are ca scop “identificarea” terenurilor degradate sau poluate neincluse in perimetrul de ameliorare, precum si delimitarea acestora.

Argumentul a fost ca exista terenuri arabile poluate sau degradate neincluse in perimetre de ameliorare, pentru care proprietarii continua sa plateasca impozit, desi terenul nu poate fi cultivat din cauza poluarii si a substantelor nocive pe care le contin, ca exemple in acest sens fiind indicate terenurile din Copsa Mica si Baia Mare. Perimetrul de ameliorare include terenurile degradate sau neproductive agricol care pot fi ameliorate prin impadurire si a caror punere in valoare este necesara din punctul de vedere al protectiei solului, al regimului apelor, al imbunatatirii conditiilor de mediu si al diversitatii biologice.

Advertisements

Posted on 10/08/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: