Agricultorii pot accesa credite. FNGCIMM a semnat conventii cu sase banci


 culturile agricole* Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) continua procesul de semnare a conventiilor tripartite cu APIA si banci, pentru facilitarea accesului la creditare a beneficiarilor APIA – Campania SAPS 2014, in vederea garantarii finantarii capitalului de lucru, pentru desfasurarea activitatilor curente *

Din data de 13 august 2014, agricultorii vor putea accesa credite, beneficiind de garantia Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), apeland la una din cele sase banci partenere: CEC Bank, Banca Comerciala Carpatica, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, UnicreditTiriac Bank si Garanti Bank, alte banci urmand sa se alature in zilele urmatoare, anunta FNGCIMM printr-un comunicat. Prin semnarea noilor conventii, clientii bancilor semnatare pot beneficia de garantarea creditelor de catre FNGCIMM, in procent de maxim 80% din valoarea creditului.

Garantia se acorda beneficiarilor prevazuti la art. 6 din OUG 125/2006, aprobata cu modificarile si completarile ulterioare prin Legea nr. 139/2007, la solicitarea bancilor, pe baza dosarului de credit, nefiind nevoie de o documentatie suplimentara celei solicitate de banca. Pentru a beneficia de garantia FNGCIMM, producatorii agricoli trebuie sa se incadreze in categoria IMM-uri, putand fi organizati ca persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale.

De asemenea, trebuie sa respecte criteriile de eligibilitate ale finantatorilor, sa detina adeverintele emise de APIA, sa nu se afle in dificultate financiara, in sensul prevederilor Comunicarii Comisiei Europene si sa nu beneficieze de garantii de la alte fonduri de garantare pentru aceeasi finantare.

Advertisements

Posted on 21/08/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: