S-a aprobat proiectul de lege privind amnistia fiscala pentru pensionari


pensionari* Guvernul a aprobat proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor si a mamelor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor care au calculat gresit pensiile si indemnizatiile de crestere a copilului *

Saptamana aceasta, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat ca pensionarii carora li s-au stabilit debite pentru ca au prezentat declaratii false sau documente false nu vor fi scutiti de la plata. Nici mamele pentru care debitul rezulta din culpa exclusiva a acestora nu vor fi scutite de la restituirea sumelor incasate.

Ministrul Rovana Plumb a adaugat:

Pana in prezent, sunt peste 20.000 de pensionari, s-au constituit debite in cuantum de 65 de milioane de lei. Aceste debite afecteaza bugetul de asigurari sociale pe 2014.

La inceputul lunii august, ministrul Muncii anunta ca mamele vor putea obtine, pe langa indemnizatia de crestere a copilului, venituri de pana la 1.500 de lei anual, muncind de acasa, iar peste 12.000 de femei care au facut acest lucru si ar trebui sa restituie indemnizatia vor fi amnistiate fiscal. Proiectul de lege privind scutirea de la plata a unor debite provenite din pensii va fi in dezbatere publica pana la 15 septembrie.

Advertisements

Posted on 21/08/2014, in Actualitate, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: