Voluntari europeni pentru Braila


saptamana voluntariatului* In Romania, activitatea de voluntariat a inceput sa fie promovata dupa multi ani de la Revolutie, dezvoltarea sa fiind sustinuta de doi factori externi: sosirea multor voluntari straini in Romania si reluarea finantarilor externe pentru sectorul neguvernamental *

Voluntarii sunt motivati sa se implice in problemele comunitatii din dorinta de a ajuta pur si simplu, de a contribui la o cauza umanitara sau pentru beneficiile profesionale.

La Braila, Clubul VOLTIN, patronat de A.N.M.R.F. Louis Pasteur, este unul din centrele care gazduieste voluntari din Serviciul European de Voluntariat. Acestia promoveaza cetatenia activa si intarirea coeziunii sociale, sunt implicati in diverse proiecte ce sprijina comunitatea locala si doresc sa atraga mai multi tineri braileni in activitati de tip non-profit.

Laura Caplea, purtator de cuvant al Bibliotecii Judetene “Panait Istrati” Braila, a mentionat:

De la inceputul anului, voluntarii din Asociatia Club VOLTIN au desfasurat activitati la Braila in diferite institutii. La Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” au organizat diverse evenimente dedicate copiilor si tinerilor : Atelierele Multiculturale, proiectul Eurovillage, dezbateri publice pe tema voluntariatului, programe de Intership pentru tineri. De asemenea, s-au implicat in activitatile Clubului de vacanta din perioada 7 iulie – 13 august 2014, organizand pentru copii si adolescenti ateliere de limbi straine (spaniola, turca, italiana). Programul acestora cuprinde activitati si la Caminul de Batrani din Lacul Sarat pana la sfarsitul lunii noiembrie, activitati cu tinerii din licee si facultati, cu copiii din gradinite, precum si cu persoane cu dizabilitati. Le uram succes in proiectele viitoare si le multumim ca se implica in actiuni ce aduc un beneficiu public comunitatii noastre.

Advertisements

Posted on 21/08/2014, in Actualitate, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: