Credite pentru fermieri de pana la 90% din subventiile incasate de la APIA


subventii-APIA* Subventiile se acorda in cadrul schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) 2014 cu dobanzi care nu depasesc ROBOR 6M + maxim 4% pe an, cat si comisioane aferente creditului de maximum 1% pe an *

BCR ofera aceste imprumuturi producatorilor agricoli, persoanelor fizice autorizate sau persoanelor juridice care prezinta adeverinta de inregistrare fermier emisa de APIA, prin care se confirma eligibilitatea acestora la obtinerea finantarii. Beneficiarii de subventii APIA se pot adresa oricarei unitati din reteaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.

Magda Sandulescu, director executiv Managementul Segmentelor Retail, BCR, a precizat:

Pentru a simplifica procesul de acordare a acestor credite pentru fermierii care incep deja pregatirea culturilor de toamna, BCR a redus termenul de acordare a banilor, pana la maximum trei zile lucratoare de la depunerea documentatiei. Totodata, un alt avantaj major adus produsului fata de programul anterior este eliminarea obligativitatii de prezentare a unor garantii suplimentare in cazul creditelor de pana la 300.000 de lei, in afara cesiunii in favoarea bancii a subventiei pe care o au de incasat de la APIA. De asemenea, specifica acestor credite este posibilitatea rambursarii imprumutului intr-o singura transa, la scadenta, din incasarea subventiei, fara perceperea lunara a dobanzilor. Astfel, agricultorii sunt scutiti de plata lunara a dobanzilor pe parcursul perioadei de creditare, putand astfel folosi resursele financiare proprii, cu scopul reinvestirii acestora, in vederea imbunatatirii si cresterii suprafetei cultivate.

Advertisements

Posted on 26/08/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: