Daniel Constantin: In viitorul apropiat produsele traditionale romanesti ar putea avea coltul lor rezervat in hypermarket-uri


In viitorul apropiat produsele traditionale romanesti* Potrivit ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Daniel Constantin, in curand in hypermarket vor aparea produsele traditionale romanesti * Afirmatia a fost facuta week-end-ul trecut, cand ministrul a vizitat targul de produse traditionale din zona Argesului, amenajat in curtea MADR, ocazie cu care au fost atestate si 20 de produse traditionale specifice zonei *

In week-end-ul trecut a avut loc in curtea Ministerului Agriculturii o noua editie a targului de produse traditionale romanesti, editie care a fost dedicata de aceasta data produselor din zona Argesului.

Ca de obicei, printre vizitatorii obisnuiti, targul a fost vizitat si de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care, cu aceasta ocazie, a inmanat unui numar de sase producatori prezenti la targ, atestatele pentru 20 de produse traditionale, printre care se numara si celebra tuica de Pitesti, denumita si Ochii lui Dobrin, sau Doi ochi Albastri.

Ministrul a precizat ca targul este un eveniment pe care doreste sa-l promoveze in continuare:

Sustin acest lucru pentru ca agricultura si traditiile sunt de sute de ani si sper sa mai ramana alte sute de ani. Azi am avut un moment special si pentru mine, pentru ca avem produse traditionale excelente in zona Argesului, zona de unde vin si eu, dar care sunt insuficient promovate.

Cu aceeasi ocazie, Daniel Constantin a anuntat si ca sunt mari sanse ca pe langa produsele romanesti care au patruns deja in hipermarket-uri, in marile magazine sa existe si un colt dedicat produselor traditionale, in acest sens fiind purtate deja discutii aflate intr-un stadiu avansat, cu reprezentantii hypermarket-urilor.

Daniel Constantin a spus:

Avem discutii cu reprezentantii hypermarket-urilor sa putem avea in viitorul apropiat, in hypermarket-uri colturi nu numai cu produse romanesti, ci si cu produse traditionale specifice zonelor respective. Cred ca ar fi un lucru extraordinar, pentru ca multi bucuresteni apreciaza produsele traditionale, mai ales ca foarte multe au fost reatestate deja, chiar daca foarte multe au fost si respinse, pentru ca nu aveau toate componentele de a fi produse traditionale. De altfel, anul trecut Romania era probabil tara cu cel mai mare numar de produse atestate. Am facut putina ordine in aceasta zona si consumatorii care vad eticheta de produs traditional stiu ca este cu adevarat un produs traditional.

Advertisements

Posted on 26/08/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: