Inca o materie noua pentru elevii de clasa I si clasa a II-a


Inca o materie noua pentru elevii de clasa I si clasa a II-a* Ministerul Educatiei Nationale a decis sa introduca inca o materie in programa scolara a elevilor de clasa I si a II-a *  

Noul an scolar, care incepe la 15 septembrie aduce o materie in plus pentru elevii din primul si al doilea an de studiu, conform programei scolare aprobata de Ministerul Educatiei. Astfel, cei mai mici dintre elevi vor avea posibilitatea sa participe la disciplina optionala “educatie prin sah”. Acestea intra in curriculum la decizia scolii pentru invatamantul primar si vor putea fi folosite incepand cu anul scolar 2014-2015. Elevii vor avea ocazia sa se familiarizeze cu tabla de sah, cu regulile de joc si sa decodifice semnificatia semnelor conventionale utilizate in partida de sah. Exercitiile de interpretare, observatia, simularea unor situatii de joc, calculul unor variante de joc sunt etape pe care elevii le vor parcurge in cei doi ani de studiu. Programele au fost realizate in urma consultarilor cu specialistii din cadrul Federatiei Romane de Sah.

Disciplina “Educatie prin sah” se adauga astfel listei celor mai noi discipline care au fost introduse in programa scolara dupa anul 2013: Educatie pentru societate, Filosofie pentru copii si Educatie financiara, destinate tot elevilor din invatamantul primar. Daca aceasta reprezinta o disciplina optionala, programa scolara pentru clasa a II-a, in anul scolar 2014 – 2015, prevede includerea unor materii obligatorii noi: notiuni de fizica, fractii, biologie, geografie si nutritive.

Advertisements

Posted on 04/09/2014, in Actualitate, Eveniment, Invatamant, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: