MEN schimba complet programa de invatamant din toamna


MEN schimba complet programa de invatamant din toamna* Programa de invatamant se schimba complet in anul scolar 2014 – 2015, iar cei mai afectati de modificarile aduse de reprezentantii din Educatie sunt elevii din clasele I – IV *

In timp ce cadrele didactice se plang ca cei mici au tot mai mult de invatat de la un an la altul si ca abia pot face fata materiei stufoase, Ministerul Educatiei a decis ca tabla inmultirii si fractiile trebuie invatate inca din clasa a II-a. Asadar, incepand cu anul scolar 2014 – 2015, din programa de invatamant a elevilor de clasa a II-a vor face parte fractiile, tabla inmultirii, stiintele naturii si notiuni de fizica.

Cornelia Popa Stavri, invatatoare si lider de sindicat la FSLI, afirma:

Obiectivul principal este calculul efectiv, matematic si formarea placerii de a lucra cu numerele. Ori, daca il dopez cu atatea cunostinte, nu mai are copilul timp de sedimentarea informatiei, prelucrare, reflectie asupra a ceea ce a invatat. E totul prea galopant. Depaseste capacitatea copilului de a asimilia.

Noile manuale scolare, in format print, dar si digital, pentru elevii de clasa I si clasa a II-a, vor fi realizate dupa noua programa de invatamant, impusa de Ministerul Educatiei si vor ajunge in toamna pe bancile elevilor. Elevii de clasa a II-a vor fi asadar cobaii sistemului de invatamant in anul scolar urmator. Acestia vor fi nevoiti sa invete elemente de fizica, precum forta, miscarea, undele si vibratiile, magnetismul si circuitul electric, pe care colegii lor mai mari le invatau abia la gimnaziu. Materia a primit insa o denumire noua – “matematica si stiintele naturii”.

O alta surpriza pe care oficialii din invatamant o pregatesc pentru elevii de clasa a II-a se refera la introducerea in programa scolara a notiunilor de geografie, fizica, biologie, nutritie si vor invata cum sa previna bolile provocate de germeni. Asadar, micutii care se pregatesc sa treaca in aceasta toamna in clasa a II-a, vor deprinde cunostinte legate de desert, Polul Nord si Polul Sud.

Modificarea programei scolare pentru anul 2014 – 2015 presupune un efort in plus si pentru invatatori, care trebuie sa urmeze cursuri de specializare, pentru a invata cum sa predea copiilor de clasa a II-a elemente de fizica, matematica si biologie simultan.

Propunerea modificarii programei scolare a fost lansata in aprilie 2013, cand liderii de sindicat din invatamant au prezentat Ministerului Educatiei o lista de observatii, care nu au fost luate in considerare pana in prezent.

Advertisements

Posted on 04/09/2014, in Actualitate, Eveniment, Invatamant, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: