Noi termene pentru solicitarea sprijinului in agricultura ecologica


agricultura4* Peste 7 milioane de euro va aloca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru imbunatatirea calitatii produselor din agricultura ecologica, se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul MADR *

Valoarea ajutorului financiar specific se calculeaza in lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrala Europeana la ultima cotatie a lunii septembrie, care este publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru un plafon total maxim alocat pentru platile anuale suplimentare in anul 2014 de 7.098.000 euro, dupa cum prevede proiectul care modifica Hotararea Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei din 5 august 2010.

Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului specific incepe de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari si este valabila pana la 28 noiembrie 2014, se precizeaza in proiectul de HG. Initial, termenul limita pentru depunerea dosarelor pentru subventii era 15 octombrie 2014.

Plafonul total maxim alocat pentru platile anuale suplimentare in anul 2014 este de 7,098 milioane de euro, din care in productia vegetala 5,798 milioane euro, iar in cea animala 1,3 milioane euro.

Potrivit sursei, beneficiarii acestui sprijin trebuie sa solicite organismelor de inspectie si certificare eliberarea, pana la data de 5 decembrie 2014, a documentului justificativ, in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 834/2007, respectiv certificatul de conformitate/master certificat/certificat de confirmare a conversiei, in care sa se mentioneze statutul exploatatiei in conversie anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafata, numarul de animale, numarul de familii de albine. Anterior, beneficiarii aveau obligatia de a solicita organismelor de inspectie eliberarea certificatului, pana la data de 15 august a fiecarui an.

Advertisements

Posted on 04/09/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: