Termen final pentru platile anticipate aferente trimestrului III 2014


Directia Finantelor Publice Braila

Directia Finantelor Publice Braila

* Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati informeaza contribuabilii persoane fizice ca 25 septembrie 2014 este termenul limita pana la care au obligatia sa efectueze platile anticipate cu titlu de impozit pe venit si contributii sociale pentru trimestrul III 2014 *

Obligatia efectuarii platilor anticipate revine contribuabililor care realizeaza venituri din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole impuse in sistem real, prevazute la art. 71 alin. (5), precum si a veniturilor din silvicultura si piscicultura, cu exceptia veniturilor din arendare si a veniturilor pentru care platile anticipate se stabilesc prin retinere la sursa.

Contribuabilii persoane fizice care realizeaza venituri din activitati independente si profesii libere efectueaza plati anticipate aferente trimestrului III 2014 pentru: impozit pe venit; contributii de asigurari sociale pentru pensii; contributii de asigurari sociale de sanatate.

Contribuabilii care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, persoanele care realizeaza venituri din activitati agricole impuse in sistem real, prevazute la art. 71 alin. (5), precum si din silvicultura si piscicultura, efectueaza plati anticipate aferente trimestrului III 2014 pentru: impozit pe venit; contributii de asigurari sociale de sanatate. Nu au obligatia efectuarii platilor anticipate persoanele fizice care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor prin: arendare (retinerea impozitului si a contributiilor datorate se face la sursa de catre platitorul de venit si se vireaza la bugetul de stat pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost retinut); inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv, pentru care venitul se stabileste pe baza de norma anuala de venit sau se opteaza pentru determinarea venitului in sistem real (plata impozitului si a contributiilor se efectueaza catre bugetul de stat in doua rate egale: 50% pana la data de 25 iulie inclusiv si 50% pana la data de 25 noiembrie inclusiv.

Contribuabilii care au obligatia efectuarii platilor anticipate vor plati impozitul pe venit si contributiile sociale pana la data de 25 septembrie 2014 inclusiv, prin urmatoarele modalitati: in numerar, la trezoreria unitatii fiscale in raza careia au domiciliul; prin ordin de plata, in conturile trezoreriei de care apartine unitatea fiscala in raza careia au domiciliul.

Advertisements

Posted on 13/09/2014, in Actualitate, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: