Actiuni preventive desfasurate de politistii braileni


Patrula de Politie* In zilele sambata si duminica, politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet *

Politistii rutieri, de ordine publica, investigarea fraudelor si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipiului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, au actionat in zona discotecilor, barurilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru verificarea modului in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale si vanzatorii ambulanti si pentru a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.

Echipele participante au efectuat controale la 10 societati comerciale cu profil comert, discoteca, cafe-bar si jocuri mecanice, au legitimat 41 persoane, 26 fiind controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 34 de autovehicule.

Pe timpul desfasurarii actiunilor, au fost constatate 28 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 5.920 de lei, 11 fiind aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 17 conform O.U.G. nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

In ziua de 26 septembrie 2014, intre orele 11.00 si 13.00, politisti de la Biroul Proximitate au desfasurat activitati specifice pentru mentinerea unui climat de siguranta civica in zona a 8 unitati scolare din municipiu, si pentru identificarea elevilor care absenteaza de la cursurile scolare. Politistii au mai verificat personalul de paza si au dialogat cu elevii aflati in pauza, cu privire la prevenirea delincventei juvenile. De asemenea, au fost efectuate verificari la sase unitati comerciale din zonele invecinate unitatilor scolare, fara a fi constatate probleme deosebite.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, politistii au depistat doi elevi din clasa a IV-a care absentau nemotivat de la cursuri, sens in care s-a luat legatura cu reprezentantii legali ai acestora pentru remedierea situatiei constatate, iar in zona Parcului Monument au mai fost identificati alti doi tineri din clasa a X-a, care absentau de la cursurile liceelor unde sunt elevi, fapt pentru care au fost intocmite informari scrise catre unitatile scolare, pentru luarea masurilor conforme cu regulamentele interioare, pentru prevenirea acestor abateri disciplinare.

Sambata spre duminica, intre orele 22.00 – 6.00, politisti de la Biroul Rutier au actionat, pe strazile principale din municipiul Braila, dar si pe drumurile din mediul rural, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere care au drept cauza conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii au verificat in trafic peste 200 de autovehicule, au constatat 6 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 2.980 de lei, au efectuat 193 de testari cu aparatul etilotest si au ridicat in vederea suspendarii doua permise de conducere, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Advertisements

Posted on 29/09/2014, in Actualitate, Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: