Agricultura romaneasca nu va fi sprijinita de Uniunea Europeana


Agricultura romaneasca nu va fi sprijinita de Uniunea Europeana

Agricultura romaneasca nu va fi sprijinita de Uniunea Europeana

* UE nu vrea sa sprijine agricultura romaneasca, care are capacitatea de a asigura 70% din necesarul Europei, pentru ca ar dezechilibra exporturile SUA, care nu si-ar mai vinde curcanul cat balena *

Uniunea Europeana nu doreste sa sprijine agricultura romaneasca pentru ca daca s-ar dezvolta la adevaratul potential, ar acoperi pietele multor tari europene si le-ar crea probleme sociale, dupa cum a declarat Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania.

Viorel Matei a spus:

Romanii nu pot intra in alte tari cu agricultura ecologica pentru ca fiecare piata isi protejeaza propriii producatori. Uniunea Europeana nu doreste sa sprijine aceasta agricultura romaneasca, pentru ca potentialul agriculturii romanesti este enorm. In momentul in care am produce la adevaratul potential, cream probleme sociale in tarile lor. De ce probleme sociale? Pentru ca noi, creand o supraproductie, acoperim piata lor.

El a dat exemplu soia modificata genetic. In acest caz, la nivel european, spune Matei, s-a ajuns la concluzia ca fiecare tara decide daca o cultiva sau nu, iar Romania a decis sa nu cultive:

Dar noi avem capacitatea de a asigura 70% din necesarul Europei. Avem potentialul sa cultivam 2,2 milioane de hectare de soia. Stiti ce inseamna asta? Ca pe acele 2,2 milioane de hectare nu mai trebuie sa dam 35% azot. Ce ar fi asemenea economii pentru Romania? Dar am dezechilibra exporturile SUA, care fac un lobby draconic in Europa pentru a-si vinde produsele modificate genetic, de la porumb la curcanul ala care se face cat balena.

El a concluzionat ca in aceasta situatie, nici cu agricultura ecologica, unde crede ca Romania are un mare potential, nu vor fi gasite piete externe de desfacere.

Advertisements

Posted on 29/09/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: