Cine poate primi renta viagera de la stat pentru terenul agricol


subventii-APIA* Romanii cu varste de peste 62 de ani care s-au prezentat, pana la 29 august, la sediile APIA pentru a-si depune actele vor incasa renta viagera – acei bani acordati de stat celor care isi arendeaza sau isi vand terenurile agricole *

Anul acesta, din datele furnizate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), numarul total de rentieri agricoli, conform declaratiilor pentru obtinerea vizei anuale depuse pana la termenul limita, este de 65.726 de persoane. Din acestia, aproximativ 62,4% au avut terenul arendat intreg anul calendaristic 2013, iar restul vor primi banii pentru ca si-au vandut terenul arabil anul trecut.

Valoarea medie a rentei viagere, la nivel national, ajunge la 1.000 de lei pe an, dar exista si persoane care primesc suma maximala. Aceasta in contextul in care valoarea rentei viagere este plafonata la 1.000 de euro anual, pentru cei care instraineaza suprafata maxima acceptata de lege, de zece hectare, si de 500 de euro, in cazul celor care arendeaza suprafata maxima acceptata de lege, de zece hectare.

Advertisements

Posted on 29/09/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: