De „Saptamana prevenirii criminalitatii”, politistii braileni au fost in mijlocul elevilor


De „Saptamana prevenirii criminalitatii”, politistii braileni au fost in mijlocul elevilor

De „Saptamana prevenirii criminalitatii”, politistii braileni au fost in mijlocul elevilor

* Prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor au fost temele abordate de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila in primele doua zile ale “Saptamanii prevenirii criminalitatii”, eveniment national derulat de Politia Romana, in perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2014, si aflat la a IX-a editie *

In judetul Braila, lansarea evenimentului s-a realizat in cadrul unei intalniri cu liceenii Colegiului National „Ana Aslan” din municipiul Braila. In deschiderea activitatii, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Braila a prezentat semnificatia acestui eveniment pentru Politie Romana si pentru parteneri – institutii de invatamant.

Intrucat prima zi a manifestarii este dedicata prevenirii delincventei juvenile, activitatea a urmarit informarea antiinfractionala a elevilor, in scopul prevenirii implicarii acestora in fapte penale sau contraventionale si se deruleaza in baza Programului Judetean de prevenire a delincventei juvenile si a victimizarii minorilor.

Politisti din cadrul compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si al Biroului Proximitate, precum si reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila le-au prezentat elevilor notiuni precum delincventa juvenila, raspundere penala, infractiune, contraventie, vinovatie, complicitate, instigare, sanctiuni aplicabile minorilor care incalca legile, precum si aspecte legate de efectele consumului de substante psihoactive.

De „Saptamana prevenirii criminalitatii”, politistii braileni au fost in mijlocul elevilor

De „Saptamana prevenirii criminalitatii”, politistii braileni au fost in mijlocul elevilor

La finalul activitatii, elevii au avut de completat un test de verificare a cunostintelor dobandite in domeniul Codului Penal, iar cei care au raspuns corect au primit Diplome de licean informat. Totodata, in cadrul activitatii de deschidere a evenimentului, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Braila a acordat Diplome de merit reprezentantilor mass-media prezenti la activitate, apreciind modul in care s-au implicat in transmiterea mesajelor preventive catre populatie, in cursul anului 2014.

Inspectorul principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al INspectoratului de Politie Judetean Braila, a precizat:

Intalnirile politistilor cu elevii pe teme de interes din sfera delincventei juvenile s-au desfasurat si in alte unitati scolare din municipiul Braila, precum Colegiul Tehnic “Panait Istrati”, Liceul Tehnologic “Grigore Moisil”, Liceul de Arta “Hariclea Darclee”, Scoala Gimnaziala “Ecaterina Teodoroiu”, dar si in scolile din orasele Ianca, Faurei si Insuratei si din localitatile rurale. In a doua zi a “Saptamanii prevenirii criminalitatii” oamenii legii si-au facut remarcata prezenta in curtea Scolii Gimnaziale „Al.I.Cuza” Braila, unde politistii Serviciului de Actiuni Speciale si cei de la Serviciul Rutier le-au prezentat copiilor autospecialele cu care se deplaseaza in actiunile specifice si le-au explicat modul in care dotarile acestora ii ajuta sa surprinda si sa retina persoanele care incalca legile. Cunostintele practice au fost imbinate cu notiuni teoretice, elevilor claselor primare fiindu-le reamintite notiuni privind modul corect de traversare a strazii, semnificatia culorilor semaforului, semnele agentului de circulatie, precum si notiuni de respect pentru ceilalti: colegi, parinti si profesori.

De „Saptamana prevenirii criminalitatii”, politistii braileni au fost in mijlocul elevilor

De „Saptamana prevenirii criminalitatii”, politistii braileni au fost in mijlocul elevilor

Dedicata prevenirii victimizarii minorilor, ziua de 30 septembrie a constituit prilej de bucurie si informare pentru elevii Scolii Gimnaziale „Ion Creanga”, ai Scolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu”, ai Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”, ai Colegiului Tehnic „C.D.Nenitescu”, din municipiul Braila, si ai altora din unitati de invatamant din judet.

Activitati cu elevii si dedicate acestei categorii de beneficiari se vor desfasura si in ultima zi a evenimentului, 3 octombrie 2014, unde siguranta rutiera va fi tema abordata de politisti atat cu cei mai mici dintre locuitori, cat si cu cei mari, indiferent de calitatea pe care o au in traficul rutier.

Advertisements

Posted on 30/09/2014, in Actualitate, Eveniment, Infractional, Invatamant, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: