Pirotehnistii in actiune !


pirotehnist* Echipa pirotehnica a Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata la o gospodarie din comuna Silistea * In timp ce proprietarul executa lucrari agricole, barbatul a descoperit un proiectil exploziv calibrul 85 mm., in stare avansata de oxidare *

Astazi, la ora 10.00, echipa pirotehnica a Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata la o gospodarie din comuna Silistea, unde, in timp ce proprietarul executa lucrari agricole, a descoperit un proiectil exploziv calibrul 85 mm., in stare avansata de oxidare. Acesta a anuntat dispeceratul inspectoratului prin numarul de urgenta 112. Proiectilul a fost ridicat, transportat si depozitat in siguranta.

In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale.

Lt. col. Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al ISU Braila, a facut o serie de precizari in vederea evitarii producerii unor evenimente nedorite:

Se interzice atingerea munitiilor cu mana sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul si introducerea munitiilor in diferite incaperi sau locuinte; comercializarea acestora prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase; lovirea sau miscarea munitiilor gasite in pamant sau la suprafata; introducerea munitiilor in foc; topirea elementelor metalice ale munitiilor; taierea munitiilor cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura; folosirea munitiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor si explozivilor provenite din munitii in scopuri artizanale; demontarea de la munitii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joaca, de catre copii, a elementelor de munitie.

Advertisements

Posted on 30/09/2014, in Actualitate, Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: